Auguszta
-4 °C
2 °C

Ne gondoljuk, hogy Messitől indult be a Barca

2016.12.19. 15:01

A Barcelona vasárnap este újra úgy játszott, ahogy az elmúlt tíz év nagy részében megszokhattuk tőle, 4-1-re verték az Espanyolt, és még sokkal több is lehetett volna, ha Messiék kicsit jobban használják ki a helyzeteiket.

Az argentin persze így is fantasztikus volt, ellopta a show-t pár olyan szólóval, amire a világfutballból jelenleg csak ő képes, de a csapatjáték feljavulásáért két másik ember a felelős. Az egyik azzal, hogy visszatért, a másik pedig azzal, hogy nem lépett pályára.

Utóbbi André Gomes, a legnagyobb nyári igazolás, aki eddig teljes csőd. Kulcspozícióban, a középpályán egy gólpasszt sem tudott összehozni, gólról ne is beszéljünk. Az Espanyol ellen kimaradt, és ez meg is látszott.

Andrés Iniesta
Andrés Iniesta

Bekerült viszont a másik, az immár teljesen felépült Andrés Iniesta, akinek a passzai és a mozgása meghatározza a csapat játékát: egyrészt olyan kulcspasszokra képes, mint senki, másrészt, ha ő ott van, sokkal jobban játszik a másik motor, Sergi Busquets.

Kettejük mellett most Denis Suarez volt a harmadik középpályás, és bár nem volt látványos, egy kiváló Iniesta és Busquets mellett rendben volt.

Iniesta készítette elő az első gólt, fantasztikus, úgy 50 méteres labdával indította Luis Suarezt, de érdemes megnézni a zidane-os labdkezelését is. Amiben a légstop csak egy dolog, jobbal így levenni a labdát még össze is jöhet kevésbé spíler játékosoknak is, de az, ahogy utána ballal azonnal meg is fordult, és el is indult a mozdulatból előre, na abba legtöbben belesérülnénk, szerencsésebb esetben csak fenékre esnénk. Iniestának mindig mindenhez legalább egy, de inkább két labdaérintéssel kevesebb kell.