Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

A frankfurti Bundesliga-meccs előtt emelik a készültséget

2016.12.20. 15:18

Egyperces csenddel emlékeznek a hétfői berlini terrortámadás áldozataira a német labdarúgó-bajnokság keddi és szerdai mérkőzései előtt.

„Ezzel szeretnénk kifejezni együttérzésünket mindazokkal, akiket közvetlenül érintett a támadás, továbbá fővárosunk lakóival. Mindannyiunkat megrázott az, ami egy békés karácsonyi vásárban történt” – jelentette ki Reinhard Rauball, a német liga elnöke.

A Bundesliga hétközi, 16. fordulójának mérkőzésein a játékosok gyászszalagot viselnek majd.

A frankfurti rendőrség már jelezte, hogy a Mainz elleni keddi találkozó idején fokozza a készültséget. Egy szóvivő közölte: több rendőr teljesít majd szolgálatot, és néhányuknál automata fegyver lesz, ami nem szokványos.

A berlini Hertha BSC – amely szerdán az Olimpiai Stadionban lép pályára – Twitter-csatornáján a gyász jeléül színesről fekete-fehérre változtatta profilképét, és honlapjának nyitófotója is fekete-fehérre módosult. Dárdai Pál vezetőedző csapata a Darmstadtot fogadja idei utolsó bajnoki fellépésén.

„A gyász és a részvét mellett jelezni fogjuk, hogy nem ereszkedünk térdre a terrorral szemben” – nyilatkozta Michael Preetz, a Hertha sportigazgatója.

A klub reagálni fog a tragédiára, ennek jeleit majd az Olimpiai Stadionban láthatják, ígérte a sportvezető.

Hétfő este Berlin nyugati részének központjában, az egyik leghíresebb karácsonyi vásáron egy kamion belegázolt a tömegbe, tizenketten meghaltak, többtucatnyian megsérültek, többen súlyosan.