Emőke
-4 °C
9 °C

Az AC Milan visszatért

2016.12.23. 20:47

Dohában játszották az olasz Szuperkupa döntőjét, amelyet 1-1 után, tizenegyesekkel az AC Milan nyert a Juventussal szemben. Izgalmas meccs volt, a 120. percben még egy 11-es gyanús eset is, de aztán milánói siker.

Giorgio Chiellini volt a Juve embere ezen a meccsen, nem csak azért mert, kapásból – vagy éppen térddel, lábbal –, de nagy góllal szerzett vezetést. Aztán sokkal később, a második félidőben nagy mentéssel őrizte meg csapatát a góltól.

Az első félidőben nem tudta, éppen húsz perccel a Juve védőjének gólja után Bonaventura egyenlített ki. Nagyjából az egész meccs így nézett ki. Az egyik oldalon Higuaín és Mandzukic, a másikon Suso próbált veszélyt teremteni.

Volt is, de gól az nem. Mondjuk Bacca fejese igazán gólt ért volna. 120 perc után is csak egy az egyik, egy a másik oldalon, így jöttek a büntetők.

A Milan részéről Lapadula az első körben kihagyta, de aztán Mandzukic a felső lécre vágta, így aztán az utolsó köig végig kiélezett volt, de senki sem hibázott, míg jött Dybala, aki kihagyta, vagyis Dunnarumma remek vetődéssel kitolta. Pasalic bevágta. Nyert a Milan.

Az AC Milan 2011 után nyert valami jelentőset. Öt éve bajnok és Szuperkupagyőztes lett.