Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Bombafejessel, a 120. percben jött a fordítás

2016.12.26. 09:52

Befejeződött a mexikói futballbajnokság első szakasza, az Apertura. A Tigres UANL drámai körülmények között nyerte meg a bajnokságot, a tavalyi Apertura után idén már hatodszor.

Az América elleni visszavágó – az első meccsen 1-1 lett és az idegenben lőtt gól itt nem számít – első kilencven percében nem esett gól, így a mexikói szabályok szerint következett kétszer 15 perces hosszabbítás. Ennek rögtön az elején az América szerzett vezetést. Már az utolsó másodpercek pörögtek le, amikor Jesus Duenas káprázatos fejesgóllal egyenlített ki.

De még ezzel sem dőlt el semmi, így a büntetőkhöz álltak a játékosok. A döbbenetes véghajrá ezután jött. Az América három játékosa is kihagyta, míg a Tigresből mindenki berúgta, így három körnél többet már nem kellett rendezni, a Tigres lett Mexikó 2016-os bajnoka, éppen karácsony éjszakáján.

A meccset amúgy egy kilenc a kilenc elleni, amolyan latinos tömegbunyó is színesítette. A két csapat játékosai a 105. percben estek egymásnak, amelynek aztán három piros lap lett a vége, a korábban kiosztott kettő mellé.