Klaudia
-3 °C
3 °C

Közösen rendezne futball vb-t az USA, Kanada és Mexikó

2016.12.28. 18:42

Kanada, Mexikó és az Egyesült Államok közösen rendezné meg a 2026-os futball-világbajnokságot, ami az első 48 csapatos torna lehet, ha átmegy a FIFA-elnök Gianni Infantino javaslata. 

Az észak- és közép-amerikai, illetve karibi térség szövetségének elnöke, Victor Montagliani szerdán elmondta, szerinte az Egyesült Államok novemberben megválasztott elnökének, Donald Trumpnak a kampány során tett megosztó kijelentései nem lesznek rossz hatással a tervezett pályázatra, vagyis a mexikóiak nem fognak kihátrálni a közös rendezés ötlete mögül, írja az MTI.

"Azt hiszem, eléggé nyilvánvaló, hogy a megválasztott elnök támogatja a sportot és az olimpiai mozgalmat. Nem hiszem, hogy Trump személye kihívást jelentene a pályázatuknak. Szerintem a kormány mindhárom országban támogatni fogja a világbajnokság megrendezését" - nyilatkozta Montagliani.

A országos szövetségek 2017-ben egyeztetnek majd a közös rendezésről, a helyszínkijelölés pedig 2020-ban jöhet.  A CONCACAF-zónában legutóbb 1994-ben volt labdarúgó-világbajnokság, amikor az Egyesült Államok volt a rendező.