PSG-Chelsea és Benfica-Zenit nyitja a BL első 2016-os tavaszi játéknapját

Vége
GettyImages-510656238

A legfontosabbak

-kg-
Joó Gábor
Haász János
2016.02.16. 20:54

Összefoglaló

A keddi végeredmények Paris Saint-Germain–Chelsea 2–1 Benfica–Zenit 1–0
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A bet365-ön például ebben a pillanatban 1,57-es pénzt fizetnek, ha a hazaiak nyernek, és 6,5-szöröset, ha a Chelsea; a döntetlen 3,6-szoros pénzt ér. Mondjuk miután eddig három veszélyes párizsi kapura lövés és egy veszélyes, szélen vezetett támadás volt, ez nem meglepő.

  • A Zenit kitámad, nem nagyon hagyják építkezni a Benficát, 8 perc alatt nem sok izgalom volt eddig

  • Cavani és Pastore is csak a cserék között, két nagyon jó futballista. Kurzawa, Van der Wiel és Stambouli is beférne sok helyre, még a BL-ben is.

  • Nekiestek az angoloknak. Ilyen egyoldalúnak várom az egész meccset, és 3-4 gólos párizsi győzelmet.

  • Egy nagy lövés volt Verrattitól, a belga kapus középre ütötte ki, de az ő védője volt ott, ez volt a szerencséje.

  • Feltűnő lesz, hiszen 85-ös számmal játszik a Benfica középpályáján az a Renato Sanches, akit a portugál csapat 80 millió euró alatt nem szeretne elengedni. Állítólag a Manchester United mellett több más csapat is figyeli a középpályást, aki még a mostani szezonban is ingázott a Benfica A és B csapata között.

    Akkor mégis mitől akkora ász? Amióta a felnőttek között játszik a 19 éves Renato Sanches (október 30-án mutatkozott be), azóta a csapat majdhogynem verhetetlen, majdnem felére esett a kapott góljaik száma, a lőtteké pedig meccsenként majdnem eggyel emelkedett.

    A Benfica persze még decemberben gyorsan hosszabbított vele, így ha csak nem fut be a 80 milliós ajánlat, 2021-ig az övék marad.

  • Ahogy az előző két egyeneses kieséses szakaszban, úgy most is összefutott a két csapat. 2014-ben a Chelsa, tavaly a PSG ment tovább 3-3-as összesített eredmény után, de a dráma egyik párharc esetén sem maradt el.

    Két éve Demba Ba a 87. percben lőtte tovább otthon az angolokat, két éve pedig a 80. perc után esett két gól a rendes játékidőben, majd még kettő a hosszabbításban, így jutottak a negyeddöntőbe a franciák.

  • Ez még úgy is gondot jelenthet nekik, hogy Witsel, Garay és Javi García is jól ismeri a Benficát, hiszen játszottak a csapatnál. Mivel az orosz bajnokságban elég hosszú a téli szünet, ezért a kihagyás ilyenkor minden orosz csapatnak gondot okoz – közel 2,5 hónapja nem volt tétmeccsük, így nehéz megítélni, milyen formában lesznek.

    Ez alapján akár egy döntetlen is jó lehet az oroszoknak Portugáliában.

  • A Benficában négy portugál, a Zenitben négy orosz játszik, a cserepadon az oroszok erősebbek ilyen téren, 5-4-re nyernek ott.

    Benfica: Júlio César - Eliseu, Jardel, Nilsson Lindelöf, André Almeida - Renato Sanches, Szamarisz - Gaitán, Jonas, Pizzi - Mitroglu. Cserék: Ederson Moraes, Jiménez, Goncalo Guedes, Sílvio, Talisca, Carcela, Nélson Semedo.

    Zenit: Logyigin - Crscito, Lombaerts, Garay, Anyukov - Javi García, Witsel - Danny, Hulk, Shatov - Dzjuba. Cserék: Maurício, Kokorin, Neto, Juszupov, Kerzsakov, Zsirkov, Dolgov.

  • Paris Saint-Germain: Trapp - Maxwell, David Luiz, Thiago Silva, Marquinhos - Matuidi, Thiago Motta, Verratti - Lucas Moura, Ibrahimovic, Di María. Cserék: Strambouli, Cavani, Kurzawa, Van der Wiel, Rabiot, Pastore, Sirigu.

    Chelsea: Courtois - Baba, Cahill, Ivanovic, Azpilicueta - Fábregas, Obi Mikel - Hazard, Willian, Pedro - Diego Costa. Cserék: Begovic, Oscar, Traore, Kenedy, Rémy, Miazga, Loftus-Cheek.

  • 26 meccs alatt 70 pontot szereztek a francia bajnokságban, jelenleg 24 pont az előnyük a második Monacóval szemben, miközben a Chelsea-nek úgy van 26 forduló alatt 33 pontja, hogy a szezon közben José Mourinho helyére kinevezett Guus Hiddinkkel sorban 12 meccsen nem kaptak ki – igaz, ebben nem csak bajnokik vannak.