Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Nem gyakoroltuk a 11-eseket, mert semmi értelme

2016.03.16. 10:07

Az Atlético Madrid idegölő tizenegyespárbajban ejtette ki a PSV-t a Bajnokok Ligája kedd esti nyolcaddöntőjében. Korábban még sosem rúgtak ennyi tizenegyest egy meccsen a Bajnokok Ligájában. A spanyolok 8-7-re nyerték a párbajt úgy, hogy a hollandokhoz a 118. percben csereként beállt Narsingh hibázott. Azért hozták be, mert de Jongnak már mindkét lába begörcsölt. 

Narsingh háromszor ért a labdához, ebből az egyik a kihagyott tizenegyes volt. Előtte mind a tizenöt tizenegyes bement, igaz, akadt néhány olyan rúgó, akinek szerencséje volt.

Narsingh rúgása előtt hergelni kezdte a szurkolókat az Atlético-edző Diego Simeone, aki a továbbjutás után beszélt arról, hogy nem készültek a tizenegyesekre. 

Nem szoktuk gyakorolni őket, mert semmi értelme nincs. German Burgos kollégám jelölte ki a rúgókat, ugyanúgy, ahogy tavaly a Bayer Leverkusen ellen. Neki kell gratulálni!

A kedd esti 8-7 volt egyébként a Bajnokok Ligája történetének legtöbb sikeres büntetőt hozó párbaja, ha a selejtezőket nem nézzük.

A kedd estihez hasonló tizenegyespárbaj a 2012-es Afrika Kupa döntőjében volt, amikor Zambia és Elefántcsontpart is belőtte az első hét tizenegyesét. Ezután viszont mindkét csapat hibázott, majd miután Zambia ismét belőtte a sajátját, Elefántcsontpart pedig hibázott, a 8-7-es tizenegyespárbajjal Zambia nyerte a tornát. 

Ennél is tovább tartott a 2015-ös döntő Elefántcsontpart és Ghána között,  amikor huszonkét tizenegyest rúgtak a csapatok. Pedig az elefántcsontpartiak az első kettőt kihagyták, Ghána pedig mindkettőt berúgta, innen jöttek vissza Drogbáék.

A legvégén a kapusok is sorra kerültek: ghánai Brimah Razak hibázott, az elefántcsontparti Boubacar viszont belőtte, így 9-8-cal Elefántcsontparté lett a a győzelem.