Barca-Atletico, PSG-ManCity, Bayern-Benfica a BL-ben

2016.03.18. 12:13
A Wolfsburgot a Real Madrid kapta meg.

Péntek délben rendezték a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek sorsolását az UEFA svájci központjában. Nem volt kiemelés, bármelyik csapatot összesorsolhatták bármelyikkel, így megvolt az esély arra, hogy nagy rangadók is összejöjjenek a legjobb nyolc között. 

A negyeddöntőbe a Real Madrid, a Barcelona, az Atlético Madrid, a Bayern München, a PSG, a Wolfsburg, a Benfica és története során először a Manchester City is bejutott. 

Eszerint a következő párosítások jöttek ki:

Wolfsburg-Real Madrid

Bayern München-Benfica

Barcelona-Atletico Madrid

PSG-Manchester City

A Real volt talán a legszerencsésebb, még idegenben is kezdhet, de nem panaszkodhat a Bayern sem.

A Barcelona és az Atletico két éve ugyanitt találkozott a BL-ben, 1-1-es barcelonai meccs után madridi 1-0-val az Atleti jutott az elődöntőbe. Azóta hétszer játszottak, abból hatszor a Barca nyert, csak a hétből az első lett döntetlen, 1-1, amivel 2014 májusában az Atletico megnyerte a spanyol bajnokságot. Zsinórban hatszor verte azóta a Barca az Atleticót.

Ebben a szezonban a bajnokságban megvolt már mindkét meccsük, mindkétszer 0-1-ről fordítva, 2-1-re győzött a Barcelona.

A PSG és a City egyaránt arab billiárdosok tulajdonában lévő klub, az egyik biztosan elődöntős lesz, a párizsiak az esélyesebbek. 2008-2009-ben találkoztak egyszer, az UEFA-kupában, a csoportmeccseken Manchesterben 0-0 lett. Visszavágó az akkori lebonyolítás szerint nem volt.

A Wolfsburg és a Real Madrid még soha nem játszott egymással.

A Bayern a Benficával már hatszor is eddig a portugálok még egyszer sem nyertek. Az első negyeddöntős mérkőzéseket április 5-6-án rendezik, a visszavágók egy héttel később, április 12-én és 13-án lesznek. Kiemelés az elődöntőben sincs, ott is összehúzhatnak bárkit bárkivel. A döntőt május 28-át játsszák a milánói San Siróban. 

A meccsek pontos időpontjai (mind 20:45)

Kedd, április 5.:
Bayern - Benfica
FC Barcelona - Atlético de Madrid

Szerda, április 6.:
Wolfsburg - Real Madrid
Paris Saint Germain - Manchester City

Kedd, április 12.:
Real Madrid - Wolfsburg
Manchester City - Paris Saint Germain

Szerda, április 13.:
Benfica - Bayern
Atlético de Madrid - FC Barcelona  • Hírek
  • Bankszámla