A PSG-Manchester City és a Wolfsburg-Real Madrid BL-negyeddöntők

-kg-
-lg-
Joó Gábor
2016.04.06. 20:45

Összefoglaló

A szerdai végeredmények Paris Saint-Germain–Manchester City 2–2 Wolfsburg–Real Madrid 2–0
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nem úgy mint tegnap, amikor a Bayern már vezetett is, mire Barcelonában kezdtek

  • Mármint a negyeddöntőben, a Manchester City viszont most először jutott el eddig a Bajnokok Ligájában. A PSG viszont most legalább nem a Barcelonát kapta ebben a szakaszban, úgyhogy még az esély is megvan, hogy 1995 után megint ott legyen a legjobb négyben.

    Akkor a negyeddöntőben kiejtették a Barcelonát, utána viszont a Milanon már nem sikerült átverekedniük magukon az elődöntőben. Olyan játékosaik voltak akkor, mint a később aranylabdás George Weah, és a samponreklámok hőse, David Ginola.

  • A Real Madrid sorban hat meccset nyert, míg a németek három találkozó óta nem győztek, ebben a sorban pedig a Darmstadtól és a Hoffenheimtől is kikaptak, ami azért nem annyira jó ajánlólevél.

    Ami a másik párharcot illeti, a PSG leadott egy meccset a Monacónak a bajnokságban, de a legutóbbi 32 meccsükből csak 2-t vesztettek el. A City a hétvégén négyet vágott a Bournemouthnak, előtte viszont három meccsen át gólt sem lőtt...

  • Szombaton nagyon fontos meccset nyertek Barcelonában, ahol emberhátrányban verték a nagy riválist. Az ilyen mérkőzések után szokott kicsit visszaesni egy csapat a nagy izgalmak után, úgyhogy Ackbar admirális is óva inti a madridiakat, hogy legyenek észnél!

    LaJ9Kmo.gif
  • Wolfsburg: Benaglio – Rodriguez, Dante, Naldo, Vieirinha – Luis Gustavo, Guilavogui – Draxler, Arnold, Bruno Henrique – Schürrle. Cserék: Schäfer, Ascues, Kruse, Dost, Träsch, Casteels, Knoche.

    Real Madrid: Navas – Marcelo, Sergio Ramos, Pepe, Danilo – Kroos, Casemiro, Modrić – Cristiano Ronaldo, Benzema, Bale. Cserék: Nacho, James Rodríguez, Casilla, Carvajal, Lucas Vázquez, Jesé, Isco.

  • Két hete még úgy tűnt, hogy Joe Hartra, a Manchester City kapusára 3-4 hét kihagyás várhat, erre már most ott van a kezdőben.

    Paris Saint-Germain: Trapp – Maxwell, David Luiz, Thiago Silva, Aurier – Matuidi, Thiago Motta, Rabiot – Cavani, Ibrahimovic, Di María. Cserék: Stambouli, Marquinhos, Lucas Moura, Kurzawa, Van der Wiel, Augustin, Sirigu.

    Manchester City: Hart – Clichy, Mangala, Otamendi, Sagna – Fernandinho, Fernando – David Silva, De Bruyne, Jesús Navas – Agüero. Cserék: Zabaleta, Kolarov, Caballero, Bony, Delph, Demichelis, Iheanacho.

    Hart ugyan visszatért, de Kompany továbbra sem játszik a Cityben, ahogy Raheem Sterling sem, ők hiányozni fognak.

  • A Real és a Wolfsburg soha nem játszott még egymással, a PSG és a ManCity is csak egyszer, még 2008-ban az UEFA Kupa csoportkörében, egy körömrágós 0-0-t.

  • A PSG és a Manchester City arab befektetők pénzén emelkedett fel, de valahogy eddig nem jött meg az átütő siker egyik oldalon sem. Most épp a franciák vannak jobb helyzetben, a bajnokságban már elég félgőzzel menniük (nem vettek vissza mondjuk) és komoly sérültjük sincs. Bezzeg a City elég foghíjas, és a 2016-os BL-indulásért is teperniük kell.