A legváratlanabb helyről jött értő kritika a Real-City miatt

2016.05.05. 14:15 Módosítva: 2016.05.05. 14:15

Futballrajongó spanyol sportolókról sokat hallani, de azon kívül, hogy néha lengetik klubjuk sálját, vagy megjelennek valamelyik nagy rangadón a VIP-páholyban, nem folynak bele a napi eseményekbe.

Rafael Nadal és Fernando Alonso nagy Real Madrid-drukkernek vallja magát, a motoros világbajnok, Jorge Lorenzo festette már gránátvörös-kék csíkosra a sisakját a Barca miatt, de olyan hozzáértő megszólalást ritkán hallani, mint ami Aleix Espargarótól érkezett. A katalán MotoGP-s, a Suzuki gyári versenyzője teljesen kibukott a nagyon gyenge Real Madrid-Manchester City BL-elődöntőn.

Micsoda egy sörmeccs volt ez! Ilyen keretük van, és 180 perc alatt egy helyzetet nem képesek kialakítani! Pellegrini szégyen

- Twittelte ki a City töketlenkedésére reagálva.

Aleix Espargaro Barcelona-drukker, így valószínűleg azt várta, hogy a City majd megizzasztja a Real Madridot, de ebből semmi nem lett. A Real ugyan csak 1-0-val jutott a döntőbe, de így sem volt semmi köze a meccshez a Citynek.

Aleix Espargaro az egyik utóbbi futam előtt
Aleix Espargaro az egyik utóbbi futam előtt

Ezért újra twittelt:

Szégyen, amit a City művelt, Txikinek és Sorianónak azonnal el kellene zavarnia Pellegrinit, a szezont se hagynám befejezni neki.

Ebből látszik, hogy a 26 éves motoros srác tényleg otthon van a futballban: tudja, hogy Txiki Begiristain és Ferran Soriano, volt Barca-vezetők, jelenleg a ManCity igazgatói, és hogy ők szemelték ki a sokáig Spanyolországban dolgozó edzőt a kispadra. Azzal pedig természetesen ő is tisztában van, hogy az angoloknál minden szezon előtt legalább 150 millió eurót elköltenek új játékosokra, ahogy az történt tavaly nyáron is. Mégsem volt kapura lövésük szerdán, és a két meccsen tényleg nem tudtak összehozni egyetlen ziccert sem.

Alex Espargaro 26 éves, tehetséges versenyző, állt már dobogón, a két utóbbi futamon egyaránt ötödik lett, ami a gyári Yamahák, Hondák és Ducatik között elég jó eredmény.  • Tippek
  • Bankszámla