Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Arsenal rémálmába Wenger belebukhat

2017.02.16. 10:18

Az Arsenal szerda este 5-1-re kapott a ki a Bayern Münchentől a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén. Arséne Wenger is rémálomnak nevezte a mérkőzést, ő is tudja, hogy ilyen helyzetből lehetetlen a továbbjutás.

Az Arsenal-edző szerződése az év végén lejár, ilyen eredmények után nem sokan tennének rá, hogy a helyén marad. Igaz, a francia menedzser sok válságot túlélt már, de az a BL-meccs karrierjének mélypontja. De elég azt is megnézni, hogy csapatával mire volt képes a legutóbbi hat BL-szezon nyolcaddöntőinek első meccsein. Az Arsenal 19 gólt kapott és csak hármat szerzett.

000 LQ6H1HDF
  • 2017 Bayern München 5-1
  • 2016 Barcelona 2-0
  • 2015 Monaco 3-1
  • 2014 Bayern München 2-0
  • 2013 Bayern München 3-1
  • 2012 AC Milan 4-0

A szerdai meccsen még egy rekordot is felállított az Arsenal. Az első angol klub lett, amelyik 200 gólt kapott a BL-ben.

Wenger a meccs után sajtótájékoztatón is maga alatt volt, három perc után távozott, annyit azért elmondott, hogy rémálom volt a meccs utolsó 25 perce, a játékosok mentálisan nagyon fáradtak voltak, ezért vált szervezetlenné a csapat.