Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ez volt a BL-szezon legelképesztőbb meccse

2017.02.22. 08:05

A Manchester City 5-3-ra nyerte a kedd esti BL-thrillert a Monaco ellen, a játékosok és az edzők is arról beszéltek, mekkora meccset játszottak. 

Pep Guardiola, az angol csapat edzője a mentális erejüket emelte ki. "Annyi minden történt ezen a mérkőzésen, és szerencsések is voltunk. A csapat mentálisan erős volt, az idősebbek és a fiatalok is fantasztikusak voltak. Az ilyen mérkőzéseken szerzett tapasztalat sokat számít majd a jövőben. Bármi történhet a visszavágón, ezért ott is gólokat kell majd szereznünk. A Monaco majdnem nyolcvan gólt szerzett ebben az idényben, és rengeteg emberrel támadnak, jó fizikumú játékosaik vannak, egy igazi topcsapat, ezért is számít sokat ez a győzelem."

Willy Caballero City-kapus hibázott az első félidőben, amikor odaadta a labdát az ellenfélnek, de a másodikban tizenegyest védett, és az utolsó percekben is volt egy bravúrja. "A tizenegyesnél szerencsére jó oldalt választottam, sokat tanulmányoztuk Falcaót és a tizenegyeslövőiket. Az első félidőben hibáztam, és sok mindenben kell még javulnunk, de sosem adtuk fel, még ha gólokat is ajándékoztunk az ellenfélnek. A csapat nagyon erős volt ma" - mondta. 

A Monaco-edző Leonardo Jardim a vereség ellenére sokat dicsérte a csapatát. "Először is azt kell, hogy mondjam, ez volt a BL-szezon egyik legelképesztőbb mérkőzése. A szurkolók biztos jól szórakoztak, hogy ilyen minőségi támadójátékot és nyolc gólt láthattak. A csapatom remekül játszott gratuláltam nekik, bár elkövettünk néhány hibát védekezésben. A fordulópont a kihagyott tizenegyes volt, mert 3-1-re vezethettük volna. Falcao viszont így is bizonyította, hogy nagy játékos, még ha rosszul is sikerültek neki a dolgok angliai pályafutása alatt, de ettől még világklasszis." 

Bernardo Silva, a Monaco középpályása arról beszélt, hogy megoldható feladatnak tűnik, hogy a visszavágón szerezzenek két gólt, és közben ne kapjanak egyet sem. "Szögletből kaptunk kettőt, ezek elkerülhetők voltak, és akkor lett volna keresnivalónk még. Összességében nem játszottunk rosszul" - értékelt.