Auguszta
-3 °C
2 °C

A Barca örülhet, a Juve is berúgta a negyediket, mint a PSG

2017.04.12. 14:54

Sima hármasba futott bele a barcelona a BL-negyeddöntő első meccsén Torinóban, a Juventus ellen.

Már az 55. percben 3-0-ra mentek az olaszok, ez lett a végeredmény is. Nyugodtan mehetnek a visszavágóra, de még ennél is nyugodtabbak lennének, ha nem veszik el szabályos negyedik góljukat, a 72. percben.

Pjanic ugratta ki Khedirát, aki keresztbe rúgta a labdát, és bár a bíró közben már fújt, Cuadrado a kapuba talált. Khedira nem volt lesen, Piqué egyértelműen játékban tartotta.

A lengyel Szymon Marciniak játékvezetőnek, illetve a partjelzőinek ez volt a legnagyobb hibájuk a meccsen az érthetetlen sárgák és a nem befújt büntetők között.

Ebben a szezonban jutott csúcspontjára a videóbíró hiánya, szinte minden meccsen van két-három eredményt befolyásoló döntés. A legjobb példa arra, hogy változtatná meg a videózás a futballt, a pár héttel ezelőtti francia-spanyol barátságos, amin videóbíró nélkül 1-1 lett volna az állás, azzal viszont 0-2 lett a végeredmény.

Riasztó arra gondolni, hogy a FIFA csak a 2018-as vébén használja először fontos tétmeccseken a videóbírót, és a nemzeti bajnokságokban, illetve az európai kupákban csak azután vezethetik be. Még egy teljes szezonnyi tévedéskáosz vár ránk, legalább.

A Barca-Juve visszavágóját jövő szerdán rendezik, az előző körben a PSG 4-0-ra verte Messiéket Párizsban, de a visszavágó 6-1 lett, így a katalánok klubja ment tovább.