Elemér
-4 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Sok hihető és egy hihetetlen rekordot döntött C. Ronaldo

2017.05.04. 08:23

A Real Madrid nagyon közel került a Bajnokok Ligája döntőjéhez, egyben ahhoz is, hogy a sorozat történetében először legyen címvédés. Ott még nem tartunk, de Cristiano Ronaldo egy sor Bajnokok Ligája-rekordot döntött meg az Atlético elleni 3-0-s meccsen.

  • A portugál a mesterhármasával az 53. hazai BL-gólt szerezte, ennél több senkinek nincs, természetesen Lionel Messit előzte meg.
  • A kupa történetében eddig egyetlen futballista volt képes arra, hogy két egymás utáni meccsen mesterhármast rúgjon. Luiz Adriano, akkor Sahtar játékosként a BATE ellen 7-0-ra és 5-0-ra megnyert meccsen, most Ronaldo – a Bayern és az Atéltico ellen – lett a második.
  • A legtöbb mesterhármasban Ronaldo utolérte Messit, most már mind a kettőjüknek 7-7 van - nagy fölénnyel vezetnek, hiszen utánuk Mario Gómez, Filippo Inzaghi és Luiz Adriano következik 3-3-mal.
  • A 400. gólját rúgta a Real Madridban.

A következő a BL-elődöntők góljairól szól. Ebben is a portugál már a legjobb, most szerezte a 11. gólját. Ő az első játékos, aki a BL kieséses szakaszában elérte az 50 gólos határt (66 meccsen sikerült ez neki). Ebben a mutatóban már 13 góllal veri Messit.

És végére egy tényleg lenyűgöző adat. 103 góljával a sorozat (BL) legjobbja, ezt 138 meccsen érte el. Egyedül több gólja van, mint az Atléticónak összesen a Bajnokok Ligájában, a madridi klub 100-nál jár. Mögötte Messi 94 góllal (114 meccs) a második, Raúl 71-gyel (142) a harmadik. A még aktív játékosok közül Karim Benzema 51-gyel a az ötödik. Robert Lewandowski 40-nel a 14. helyen áll.