18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Egy hétéves fiút is összetapostak Torinóban

2017.06.04. 10:25 Módosítva: 2017.06.04. 10:26

Közel ezer ember sérült meg abban a pánikban, amely Torinóban tört ki szombat este, a Bajnokok Ligája-döntője közben. A Guardian cikke szerint öten súlyos állapotban vannak, közte egy hétéves fiú is, akit a menekülő tömeg taposott meg.

A tömeg a torinói Piazza San Carlón foglalt helyet és figyelte a BL-döntőt egy hatalmas kivetőn. A második félidőben kitört a pánik, a szemtanúk szerint egy petárda robbanhatott fel, amelyet sokan bombának véltek és merénylettől tartva mindenki menekülni kezdett a térről.

Volt, aki csak kisebb horzsolással megúszta, de olyan is akadt, aki elesett és a fejvesztett tömeg átgázolt rajta. A téren elveszített cipők hevertek mindenfelé, kétségbeesett emberek keresték a rokonaikat, barátaikat. A rendőrség egy információs pontot hozott létre, ahol igyekeztek mindenkinek segíteni, hogy megtalálja elveszett társát.

„Hallottam a robbanást, aztán ahogy a tömeg elkezd menekülni a térről a kivető mellett – mondta AP riportere, Brian Hendrie, aki maga is a téren volt. – Futottak az emberek eldobáltak mindent ami a kezükben volt, összetört üvegek hevertek szanaszét, volt akit ilyen sebzett meg. Öt, vagy hatféle verziót hallottam, hogy mi történt. Volt aki kis robbanásról, mások lövésekről beszéltek.”

A tér gyorsan kiürült, de amikor kiderült, hogy nincs szó terrortámadásról visszaszivárogtak az emberek a térre, hogy összeszedjék hátrahagyott dolgaikat. A meccs ekkor már senkit sem érdekelt.

A rendőrségi beszámolók szerint majd ezer embert kellett ellátni, közülük 200-at kórházba vittek, öt ember, közte egy hétéves fiú állapota válságos.

A helyi média emlékeztetett az 1985-ös Heysel-katasztrófába, amikor a kitörő pánikban 39, többnyire olasz drukker vesztette életét, amikor a menekülő szurkolók alatt összeomlott egy fal.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport