Orsolya
5 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

A kormány szerint nekik köszönhető a válogatott Eb-re kijutása

2015.12.11. 10:45 Módosítva: 2015.12.11. 12:45

A Jobbik felszállt a magyar futballválogatott sikere által generált hullámokra, és két képviselőjük a kormányon kérte számon, ami a magyar labdarúgásban történik. A siker mellett ugyanis árnyékok is jellemzik a magyar labdarúgást.

„Két csodás este, három leírhatatlan érzéssel magával ragadó magyar gól [A jobbikosok nem jól tudják, mert két magyar és egy norvég öngól volt], melyek egyben a hőn áhított kijutást is eredményezték az Európa Bajnokságra. 

Az ember azt gondolná, hogy nincs más dolgunk csak várni a sorsolást és reménykedni abban, hogy a magyar labdarúgó válogatott ugyanaz a bátor, szívvel teli játékot fogja majd játszani az EB-n, mint a két pótselejtező mérkőzésen. 

A patetikus sorok azonban csak felvezetik Szilágyi György és Magyar Zoltán Jobbikos képviselőkördögien ravasz kérdését, amellyel az emberi erőforrások miniszterét találták meg:

„Hány elkallódott vagy inkább szándékosan figyelmen kívül hagyott tehetség lehet Magyarországon, avagy hány Kleinheisler kispadozik?”

Balog Zoltán nem is tudott válaszolni, így államtitkára, Rétvári Bencére hárult a feladat. Rétvári elhárította Kleinheislerért a felelősséget, és a kormány sikerkommunikációjába tökéletesen illeszkedő válasszal ajándékozta meg a képviselőket és minket is.

Először is Rétvári tisztázta:

Valóban felemelő érzés volt a Magyarország–Norvégia mérkőzést megtekinteni, és bízom abban, hogy minden magyarnak büszkeség töltötte el lelkét .

Majd jön a válasz lényegi része, amiből kiderül, hogy a rengeteg fanyalgó és negatív vélemény ellenére a kormány nem tért le az útról, és a válogatott sikere valójában a kormánynak köszönhető.

„Hosszú út vezetett idáig, és sokan nem is hittek benne . Mi azonban hisszük és valljuk, hogy a Kormány törekvése az utánpótlás-nevelés kiemelt támogatásával, és a hiányzó infrastrukturális feltételek biztosításával hosszú távon hozzájárul élsportunk nemzetközi eredményességéhez a labdarúgás esetében is. A 2016. évi Labdarúgó Európa-bajnokságra történ ő kijutás ennek első, és nagyon régóta várt állomása.

És hogy mi lesz Kleinheislerrel? Példa lesz a fiatalok számára!

„Bízom abban, hogy Kleinheisler László is példaként tud szolgálni utánpótlás-nevelés korosztályos társai számára mutatva azt, hogy van értelme a kitartó munkának, a legjobbak előtt nyitott a lehetőség a feljebb jutásra.”