Dömötör
9 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Storck: Nagy változások nem lesznek a válogatott keretében

2015.12.14. 11:59

Bernd Storck szövetségi kapitány szerint megvan a júniusi franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott keretének magja, ugyanakkor egyetlen futballistának sem szeretne ígérgetni, és előre elkötelezni magát.

"Nem feledkezünk meg azokról, akik segítették a csapatot az Eb-re jutáshoz. A pótselejtezőn szerepelt futballisták fontos szerepet játszottak, ám nekik sem akarok ígérgetni" - mondta. Hozzátette, hogy nagy változások nem várhatóak, és biztosan nem fog 40-50 fő közül válogatni.

Az elsősorban fiatalokból álló kerettel edzőtáborozó kapitány elmondta, hogy a közvetlen Eb-felkészülés első szakaszában, február 20-tól négy napon át edz majd együtt a csapat, majd a második szakaszban, március 20. és 27. között a tréningek mellett biztosan játszik egy barátságos meccset, Storck reményei szerint hazai pályán. A harmadik, utolsó szakasz május 8-án kezdődik, és egészen az Eb-ig tart.

A kapitány arról is beszélt, hogy az Európa-bajnoki felkészülés egy összetett folyamat. Először a játékosok erőnléti és egészségi állapotát mérik fel, így a mostani keret tagjait is tesztelik, majd januárban a klubokban, februárban pedig a válogatott edzőtáborában is ellenőrzik, ki milyen formában van. Az Eb-ellenfelekkel kapcsolatos tudnivalókat, a taktikát először márciusban kezdik átvenni, májusban majd több idő lesz ezzel foglalkozni, írja az MTI. 

Storck tervei szerint az utolsó felkészülési szakaszt május 8-án kezdik meg 15-16 fővel. A Magyar Kupa-döntőben érdekelt válogatottak egy héttel később érkeznek válogatotthoz a teljes keret pedig a külföldön játszókkal május 23-án állhat össze.

"Szerencsére viszonylag későn, június 14-én játsszuk első mérkőzésünket az Eb-n, így lesz elegendő időnk mindenre" - mondta a kapitány.

A jegyértékesítés az Európa-bajnokságra hétfőn elkezdődött, és hogy január 18-án 12.00 óráig lehet regisztrálni. Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője arra is felhívta a figyelmet, hogy a szurkolók csak az EURO2016.com oldalon keresztül juthatnak jegyekhez, így semmilyen más ajánlattal ne foglalkozzanak. Kiemelte, hogy nem kell azonnal regisztrálni, mert mindenkinek, aki ebben az időszakban jelentkezik, ugyanolyan esélye lesz belépőhöz jutnia.