Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Storck: 35 játékosnak van esélye az Eb-re

2016.02.09. 09:12

Hétvégén kezdődik a magyar bajnokság tavaszi szakasza, a szövetségi kapitány Bernd Storck pedig egyből bele is veti magát a játékosmegfigyelésbe, ugyanis a Puskás Akadémia-Diósgyőr, majd az Újpest-Videoton meccseket is a helyszínen nézi meg, de ott lesz a szerdai Ferencváros-Videoton kupameccsen is. A kapitány nem kifejezetten új arcokat keres, inkább az eddig bevált, kipróbált játékosokat figyeli, árulta el a Nemzeti Sportnak.

Storck szerint 35 játékosnak van reális esélye az Eb-csapatba kerülésre, akik szinte mind az eddig bevetett nevek közül kerülnek majd ki, hiszen egyrészt ilyenkor már nincs értelme kísérletezni, másrészt a mostani csapat már bizonyította erejét.

A német szakember kitért több játékosra is, a Werder Bremenbe került Kleinheisler Lászlóról elmondta, hogy az ő esete ritka, de példaként állhat minden magyar játékos előtt, hogy ha valaki eléggé hisz magában, megvalósíthatja az álmait.

Szóba került a Bundesliga 2-ben játszó Willi Orban is, akiről igen jó véleménnyel van Storck, így örülne, ha a magyar válogatottba jönne a védő, de az ilyen döntést szívből kell meghozni, ezért nem befolyásolhatja a lengyel felmenőkkel is rendelkező játékos döntését. Ahogy Huszti Szabolcsot sem presszionálhatja a visszatérésre.

Kapusposzton viszont jelenleg nincs sok kérdés, a Storck által figyelt 4-5 játékosból ugyanis csak Király Gábor és Dibusz Dénes véd rendszeresen a csapatában, de a Liverpoolban kegyvesztett Bogdán Ádám, illetve a Getafében háttérbe szorult Megyeri Balázs számára is nagyon fontos lenne az állandó játék.

A magyar válogatott a nyári Európa-bajnokság előtt két felkészülési mérkőzést biztosan játszik, március 26-án Horvátországot fogadja a csapat, míg június 4-én a világbajnok Németországhoz látogatnak.