Ágnes
-1 °C
2 °C

Csányi: Szinte biztosan megkapják Eb-jegyüket az OTP miatt lemaradt szurkolók

2016.02.09. 11:56

Kedden közös sajtótájékoztatót tartott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, illetve Csányi Sándor, az MLSZ és az OTP elnöke, amin utóbbi bejelentette, hogy mindent megtesz azért, hogy jegyhez jusson az a 223 magyar szurkoló, aki az OTP bank rendszerének hibája miatt nem kapott jegyet a nyári Európa-bajnokságra, és szinte biztos, hogy sikerrel jár majd ez ügyben az UEFA-nál.

Csányi elmondta, hogy a banknál 10 éve létezik az a rendszer, ami a bankkártya-csalások elleni küzdelmet segíti. „Ha egy boltból egyszerre több terhelés érkezik, akkor felmerül annak a gyanúja, hogy megszerezték valakinek a kártyáját és hasonló struktúrájúakat gyártanak, és próbálnak visszaélni vele, terheléseket kezdeményezni a bank felé. Itt váratlanul befutott több ezer igénylés egy boltból, magyarul az UEFA értékesítési rendszeréből, ezért a rendszer megállította 74 másodpercre a terheléseknek a végrehajtását” – nyilatkozta az OTP-elnök, majd hozzátette, hogy az ügy miatt komoly felelősségre vonás várható a bankon belül.

 

Ideiglenes konzuli irodákat nyitnak

A sajtótájékoztatón Szijjártó Péter közölte, hogy a párizsi nagykövetség mellett a magyar válogatott három csoportmeccsének helyszínén, Lyonban, Bordeaux-ban és Marseille-ben is ideiglenes konzuli irodát működtet majd Magyarország. Ezek június 5-től segítik a Franciaországban tartózkodó magyarokat, de a mérkőzések napján háromfős mobildelegáció lesz a szurkolói zónában is a minisztérium részéről.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, amennyiben a magyar válogatott kiharcolja a továbbjutást, akkor az egyenes kieséses szakaszban érintett további helyszíneken, Toulouse-ban, Nizzában, Lens-ban és Párizsban is a teljes mobil konzuli szolgálat áll majd készen a segítségnyújtásra.