Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Storck: Nem lesz nagy meglepetés az Eb-keretben

2016.02.22. 19:02

Nem ígér nagy változásokat a keretben az Eb előtt Bernd Storck, a válogatott szövetségi kapitánya, de pár kisebb meglepetés azért elképzelhető a júniusi torna előtt. Storck erről az MLSZ hétfői sajtótájékoztatóján beszélt Telkiben, ahol kitért az NB I.-es játékosokra építő összetartás fontosságára is, amely túlmutat az Eb-re készülésen.

„Az Eb után készen kell állnunk a világbajnoki selejtezősorozatra, ezért olyan fiatalok is velünk vannak, akik a távlati csapat játékosai lehetnek” - mondta hétfői sajtótájékoztatóján a német szakember, aki elárulta, délelőtt aerob teszteket végeztek a játékosok, délután labdás edzés szerepelt a programban, míg kedden taktikai elemeket gyakorolnak, zárásként pedig kétkapus játék lesz.

Strock hozzátette, azért is fontos ez a háromnapos összetartás, mert a szakmai stáb tagjai személyesen elbeszélgetnek a futballistákkal, hogy miben kell fejlődniük, mire van szükség tőlük a nemzeti együttesben, írja az MTI.

Mindenképpen olyan ellenfelet szeretnék, amely illik a játékrendszerünkhöz és jó felkészülést biztosít az Eb-riválisok ellen. De már annak is örülök, ha lesz ellenfél, hiszen február 22. van, így a csapatok többségének már összeállt a programja. A szövetség tudja, mit szeretnék és igyekszik megoldani, jelenleg két országgal zajlanak a tárgyalások

– idézi az MTI a felkészülés programját értékelő Storckot.

A magyar válogatott eddig két barátságos mérkőzést kötött le, március 26-án Horvátországot fogadja a Groupama Arénában, míg június 4-én a világbajnoki címvédő németekkel játszanak Gelsenkirchenben, de az MLSZ májusra még szeretne lekötni egy hazai találkozót.

Javult az NB I. színvonala

A szövetségi kapitány mellett Elek Ákos, Fiola Attila és Korcsmár Zsolt vettek részt a sajtótájékoztatón. Ők egyetértettek abban, hogy a létszámcsökkentés jót tett a magyar bajnokság színvonalának, szerintük nagyobb lett az iram.

Elek elárulta, hogy bár örül a válogatott neves ellenfeleinek, de inkább játékban, és nem eredményben gondolkodik, és az Eb is minden nap megfordul a fejében. Elek azt is megjegyezte, hogy ma már felképzelhetetlennek tart egy olyan kudarcot, mint a Hollandia elleni 8-1 volt még Egervári Sándor kapitánysága alatt. Egervári akkor sok fiatalt épített be a csapatba, akik mára rengeteg rutint szereztek, ezért is áll jobban a válogatott, összegzett.

Fiola Attila, a Puskás Akadémia védője arról beszélt, számára előny is lehet, hogy több poszton bevethető. Ezzel arra utalt, hogy amíg klubjában a védelem közepén játszik, addig a válogatottban jobbhátvédként szokott.