Sára, Márió
2 °C
6 °C

Storck: A horvátok ellen kiderül, hol tartunk

2016.03.21. 18:48

A magyar labdarúgó-válogatott játékosai Bernd Storck szövetségi kapitánnyal egyetértenek abban, hogy jó lenne győzni szombaton a horvátok elleni felkészülési mérkőzésen, de a legfontosabbnak mindannyian azt tartják, hogy lássák, hol tartanak egy nemzetközi élcsapattal szemben – derült ki a telki edzőközpontban tartott hétfői sajtótájékoztatón.

„Számomra a barátságos találkozók nem felkészülési mérkőzések, hanem tesztmeccsek, amelyeken a játékosaim bizonyíthatnak nekem, hogy nemzetközi szinten is megállják a helyüket. Úgy fogunk futballozni, mintha ez egy döntő lenne, azaz győzelemre fogunk játszani” - idézi az MTI a szövetségi kapitányt.

Storck kifejtette, a horvátok hasonló, 4-2-3-1-es rendszerben játszanak, mint a nyári Európa-bajnokságon a magyarokkal azonos csoportban szereplő osztrákok, így ez a találkozó a legfontosabb állomása a magyar csapat első, június 14-i Eb-meccsére történő felkészülésnek. A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy második félidőben lehetőséghez jut majd néhány fiatal, akik pedig most nem jutnak szóhoz, azok majd a májusi barátságos mérkőzésen léphetnek pályára. Ennek a meccsnek az idejét és ellenfelét még nem jelentette be a szövetség.

„Azért választottam mostanra olyan erős csapatot, mint a horvát, mert fontos, hogy lássuk, hol tartunk. Így derül ki, hol vannak a korlátaink, miben kell javulnunk és mire kell nagy hangsúlyt fektetnünk a közvetlen Eb-felkészülés során” - mondta Storck, aki kitért arra is: örül annak, hogy a szövetség elnöksége bizalmat szavazott neki az Eb utánra is, és a 2018-as világbajnokságig meghosszabbította szövetségi kapitányi szerződését.

Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitánya azt emelte ki, hogy elsősorban a saját játékukkal, és nem a horvátokéval kell majd foglalkozni szombaton, míg a Ferencváros középpályása, Nagy Ádám kifejezetten örült az erős ellenfélnek, a szombati mérkőzést pedig tökéletes erőfelmérőnek látja arra, hogy kiderüljön, hol tartanak az éljátékosokhoz képest.

A Magyarország-Horvátország mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a Groupama Arénában, az Indexen élő közvetítésben követheti.