Rajtol a 2016-os futball-Eb

Élő
2016-06-09T222519Z 1410906415 S1AETIZJWHAB RTRMADP 3 SOCCER-EURO
Index
2016.06.10. 14:16

  • Pénteken elkezdődik a franciaországi Európa-bajnokság, este kilenctől Franciaország játszik Romániával
  • Az első balhé már megvolt: részeg angolok verekedtek helyiekkel, aztán megdobálták a rendőröket

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Szenzációs, már-már sajtótörténeti interjút adott az idei NB I-ben harmadik helyén végző Debrecen vezetőedzője, Kondás Elemér. A tréner az Eb-esélyekkel kapcsolatban nyilatkozott a klub honlapjának, és nem szűkölködött hasznos tanácsokkal és meglátásokkal ellátni azokat, akik fele ennyire sem értenek a futballhoz. Összefoglaltuk a lényeget, de tényleg érdemes elolvasni az egészet.

    • Kondás bizakodó, mert egy világeseményen bármi megtörténhet.
    • Sok múlik a csapatok felkészülésén.
    • Sok jó csapat van, sokan nyerhetnek, de nem egyszerű a csoportunk.
    • A franciák esélyesebbek a románok ellen, mert jó játékosaik vannak.
    • Az első meccs mindig fontos.
    • A házigazdák jó erőkból állnak, a házigazdák pedig a franciák.
  • A neves amerikai lap, a Sports Illustrated magazin összeszedte annak a 10 fiatal játékosnak a nevét, akik az idei Európa-bajnokságon igazán berobbanhatnak a köztudatba.

    1. Kingsley Coman (Franciaország)
    2. Breel Embolo (Svájc)
    3. Julian Draxler (Németország)
    4. Arkadiusz Milik (Lengyelország)
    5. Raphael Guerreiro (Portugália)
    6. Arnor Traustason (Izland)
    7. Vladimir Darida (Csehország)
    8. Victor Lindelof (Svédország)
    9. Nagy Ádám (Magyarország)
    10. Aleksandr Golovin (Oroszország)

    A listán helyett kapott Nagy Ádám, akiről azt írja a magazin, hogy a volt ferencvárosi Mohamed Besics példáját követve, hamarosan nagyobb ligába kerülhet.

  • Kiborult az angol szövetség az éjszakai balhé miatt

    Marseille-ben kétszáz angol huligán balhézott az éjjel. Az UEFA sajnálja, az angol szövetség viszont már ennél keményebb hangnemet ütött meg. 

    "Nagyon csalódottak vagyunk a Marseille-ben történtek miatt, és elítéljük a szurkolók viselkedését. 

    A hatóságok dolga, hogy azonosítsa a rendbontókat, és megtegye a szükséges intézkedéseket.

    Megkérünk minden Franciaországba utazó szurkolót, hogy viselkedjenek megfelelően, és élvezzék az oroszok elleni meccset."

  • Az 1998-as vb-döntő volt az utolsó olyan alkalom, amikor futball-világversenyen a házigazda franciák himnusza szólt a Stade de France-ban, ezért kerestem elő a videót, mert a mai francia-román előtt is hasonló extázisban lesznek majd a játékosok.

    Aztán a tévéközvetítésből kivágott lenti videóban 2.43-nál egészen váratlanul felbukkant a fiatal Orbán Viktor.

    Az egykori francia elnök, a kép előterében éneklő Jacques Chirac mögötti sorban áll, az ő meghívására érkezett anno a döntőre, amit 3-0-ra nyertek a franciák. 

    Himnuszok az 1998-as vb-döntőn

    A magyar miniszterelnök most is ott lesz a francia tornán, a három magyar csoportmeccsen egészen biztosan, de talán ma is felbukkan.

  • A 2012-es lengyel-ukrán Eb-hez képest nagyjából 800 millió euróval többet kereshet az UEFA idén, írja a Bloomberg.

    Négy évvel ezelőtt 1,4 milliárd euró jött össze, azonban a 16-ról 24 csapatosra bővítéssel járó plusz jegyeladások és közvetítési jogok miatt már most 25%-os növekedés várható (egymillióval több belépőt lehet idén venni, mint négy évvel ezelőtt) úgy, hogy közben a szponzorációs díjakból származó bevétel is 40%-kal több négy évvel ezelőtthöz képest. Ez leginkább annak köszönhető, hogy 1996 után ismét egy erős gazdaságú európai országban tartják az eseményt, aminek köszönhető például, hogy a dán Carlsberg csak az Eb-re 80 millió eurót költött reklámra.

    A franciák sem járnak rosszul, gazdasági szakértők szerint körülbelül 1,3 milliárd euró érkezhet kizárólag az eseményre érkező szurkolóktól, ami viszont még pont nem fedezi azt az 1,7 milliárdot, amit a stadionok fejlesztésére költöttek.

  • Ma már a létező összes tömegeseménynek kötelező himnuszt csinálni, legyen szó fesztiválokról vagy sportrendezvényekről.

    Ennek köszönhető például, hogy szerencsétlen spanyol válogatottat valaki valószínűleg fegyverrel kényszerítette ennek a dalnak az eléneklésére. Kivéve valószínűleg Sergio Ramost, aki csak úgy ficánkol a fiúcsapatos frontember szerepében, és komoly jövőt jósolunk neki a Petőfi Rádióban.

    Ilyen a spanyolok Eb-himnusza
  • Legalábbis egyelőre, a francia válogatott sajtótájékoztatóján nem volt hajlandó a klubcsapatokhoz kapcsolódó témákról beszélni.

    "Csak a következő meccsre figyelek, az Eb-re és aztán a nyaralásomra" - idézte őt a Gazzetta.it.

    Jövő héten a Juventus és a Real Madrid vezetői találkoznak, leginkább azért, hogy az exrealos Morata visszaszerződéséről beszéljenek, de szóba fog kerülni Pogba is. A franciát erősen szeretné megszerezni Zinedine Zidane Real-edző.

    De nem csak ő, állítólag volt klubja, a Manchester United is viszontlátná. 2012-ben egy millió eurót sem kaptak érte a Juvétól, most 100 millióért vehetnék vissza. Kábé ennyiért válnának meg tőle az olaszok.

  • Fáj Marc Janko, az osztrák válogatott támadójának nyaka, jelentette az UEFA.com osztrákokra állított tudósítója, aki szerint ennek ellenére nem lesz gond, a válogatottban 26 gólt szerző 196 centis játékos rendben lesz a keddi, magyar csapat elleni Eb-rajtra.

  • Kapósak lehetnek a Lech Poznan magyarjai. Kádár Tamás az angol Burnley látókörébe került, és ha hihetünk a Depor egyik twittelőjének, akkor Lovrencsics Gergőt az egykori spanyol bajnok figyeli.

    A 27 éves Lovrencsics szerződése lejárt a szezon végén, szabadon igazolható. Ha jól játszik, még élénkebb lehet az érdeklődés. Tavaly bajnok volt a Lechhel.

  • Méghozzá a madridi Marca. Onnan tudjuk, hogy a magyar válogatott futballista volt videotonos csapattársa, a kapus, Juan Calatayud kitwittelte az újságot, és gratulált neki.

    "Gratulálok Lászlónak, benne van a spanyol Marcában. Nagyon jó játékos és nagyon jó srác" - írta Calatayud.

    A cikk címe az, hogy "Egy gól, ami megváltoztatta az életet". A leadben leírják, hogy Kleinheisler a Norvégia elleni pótselejtezőn volt először válogatott, és azonnal gólt szerzett, miközben a klubjában nem engedték játszani.

    Aztán megemlítik, hogy ezzel Magyarország 44 év után először jutott ki Európa-bajnokságra, a középpályást pedig a magyar Scholesként emlegetik.

  • Ha valaki beírja a Google-be, hogy "Super Victor Toy", mert szeretné megvenni az Eb kabaláját a gyerkőcöknek, az most várjon egy kicsit.

    Ugyanis Super Victor néven árulnak már régóta egy nagy fekete műfalloszt, ami annyira kellemetlen egybeesés, hogy még az UEFA is kénytelen volt hivatalosan cáfolni.

    Annyit tudunk mondani, hogy ezt nem az UEFA gyártja.

    - nyilatkozta az UEFA képviselője a Screamer szerint. Most így néz ki a Google képkeresője, ha Super Victor-játékot akarunk venni.

    fasz
  • A Mirror megszólaltatott néhány angol szurkolót, ők azt mondták, hogy egy francia banda támadt rájuk. "A helyiek mintha tudták volna hol vagyunk, és szándékosan bántani akartak minket" - nyilatkozta egyikük a balhéról.

    A hétvégi angol-orosz-csoportmeccs miatt 70-100 ezer angol is érkezhet Marseille-be. 

  • Ez a klassz kis dekázó Eiffel-torony vár mindenkire, aki ma a keresőt használja.

    euro
  • Azéjszaka balhézó angol drukkerek miatt az UEFA közleményt adott ki péntek reggel.

    Ebben az áll, sajnálják, hogy verekedések történtek, és biztosak benne, hogy a kiutazó rendőrök biztosítani tudják majd a szurkolók biztonságát. 

    Azt kérték a drukkerektől, hogy tiszteljék egymást, és ne balhézzanak. 

  • Az angol szurkolók az ISIS-t keresték Marseille-ben, miközben rommá verték a kikötő környékét.

  • További együttműködésről állapodott meg a Terrorelhárítási Központ és a Magyar Labdarúgó az Európa-bajnokság idejére, számolt be a hírről az MTI. 

    A TEK folyamatosan figyeli az Eb rendezéséért felelős hatóságok által közzétett híreket, amelyek a helyszínen tartózkodó szurkolók vagy a mérkőzések biztonságával kapcsolatosak. A TEK a helyi hatóságok által kiadott releváns információkat magyar nyelven teszi közzé az MLSZ hivatalos Facebook (www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg) és Twitter (MLSZhivatalos) oldalán.


    Javasolják, hogy a kiutazók mindig tartsák be a helyi rendvédelmi szervek által bevezetett intézkedéseket és az egyes helyszíneken érvényes biztonsági előírásokat.

  • Az eseményen Guzmics Richárd és Korhut Mihály vesznek részt a játékosok részéről, hamarosan beszámolunk, hogy miről volt szó.

  • Legalábbis a helyiek körében, akik imádták Király Gábort. Nézze meg galériánkat. 

  • Nem is mondhatta volna más ezt, mint Zlatan Ibrahimovic, a svédek csatára. „Próbálom átadni az embereknek a boldogságot, a szeretetet, a szenvedélyt, mert ez már az én országom, nem a királyé” – nyilatkozta a svéd SVT tévécsatornának. Sajnos XVI. Károly Gusztáv nem reagált még a kijelentésre, pedig időszerű lenne, hogy átadja Ibrának a koronát még ez Eb előtt.

  • A Népszabadság készített interjút a magyar válogatott rutinos játékosával, Gera Zoltánnal. A Ferencváros játékosa elmondta, 

    • Dárdai Pál találta ki, hogy belső középpályás legyen, azt pedig korábban Roy Hodgsontól tanulta meg, kinek miként kell ellátni a feladatát a maga területén
    • Az osztrákok elleni meccs lehet a legnehezebb, mert letámadásra számíthatunk ­tőlük, de nem kell kétségbeesni, mert sokszor nem eléggé megfontoltan, már-már fejetlenül nyomulnak fel
    • És beszélt az esélyekről is: "a nyolcaddöntőre szerintem van esély, mert munkás és szervezett csapat, jó közösség a miénk. És ahogyan a norvégokat elkaptuk, úgy másoknak is okozhatunk meglepetést."
  • A francia-román nyitómérkőzést ugyanis Kassai Viktor vezeti majd. A csapat további tagjai tagjai Ring György, Tóth Vencel, Bognár Tamás és Farkas Ádám lesznek. A negyedik játékvezető teendőit Björn Kuipers látja el.

  • Angol szurkolók összecsaptak helyiekkel csütörtök éjszaka, a balhénak egy súlyos sérültje van: egy angolt fejsérülésékkel szállítottak kórházba. A verekedés a város régi kikötőnegyedének egyik bárja előtt robbant ki. 

    A rendőrség közölte, hogy két embert vett őrizetbe.

    A tomboló huligánok szétvertek több boltot is, szétkapták pár szórakozóhely teraszát, végül a rohamrendőrök tettek rendet. 

    Állítólag volt egy másik balhé is, ott az angolok oroszokkal csaptak össze. 

    A szemtanúk szerint az angolok azt skandálták, hogy

    Hol van az Iszlám Állam? 

    Az angol válogatott szombaton játszik majd az oroszokkal Marseille-ben. 

    A terrorveszélyre az angol hatóságok is figyelmeztették a Franciaországba utazó szurkolókat, Magyarországról a TEK kiemelt biztonsági kockázatúnak nevezte az eseményt.

  • A francia lapok elvárásai is az egekben a nyitómeccs előtt, a L'Equipe például azt várja Pogbáéktól, hogy írják újra a futballtörténelmet a hazai rendezésű tornán.

  • Péntek este kilenctől a házigazda Franciaország lép majd pályára a párizsi Saint-Denis-ben, az ellenfél Románia lesz. 

    A nyitónapon ezt az egyetlen mérkőzést rendezik, szombaton viszont már egyből három jön.