Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-7 °C
0 °C

92. perces drámával indult Anglia

2016-06-11T203203Z 108678723 MT1ACI14433418 RTRMADP 3 SOCCER-EUR
2016.06.11. 23:09 Módosítva: 2016.06.12. 10:46
Jó meccsen játszott döntetlent Anglia Oroszországgal: az oroszok a legvégén találtak egy gólt.

Az angol bulvársajtó péntek délelőtt már kisakkozta, hogy nem kis változtatások lesznek a válogatottjuk kezdőjében. Be is jött minden feltételezés, a kezdőbe került Sterling és még nagyobb meglepetésre Adam Lallana.

Az oroszoknál rutinos, ismert nevekből álló kezdőt rakott össze Szluckij szövetségi kapitány, nem bízott a fiatalokra semmit. Annyira, hogy a legfiatalabb embere is 25 éves volt.

Az angolok azonnal támadásba lendültek, és egészen látványosan futballozták le az oroszokat. Három percenként lehetőséghez jutottak, voltak helyzeteik is, de Akinfejev kapus résen volt mindig. Igaz, túl nehéz dolga nem akadt, mert vagy középre, vagy a kapu mellé, fölé lőttek Rooneyék.

Gólt szerezhettek volna a:

  • 7. percben, amikor Walker passzát Lallana tette kapura
  • 9.-ben, Dele Alli jól berúgott labdájáról Kane maradt le
  • 12.-ben, mikor Kane szögletét Smalling bólintotta középre
  • 22.-ben Lallana trafált egy méterrel mellé, újra csak Walker tette a labdát jobbról
  • 24.-ben Sterling ment ziccerben, de becsúszva mentettek az utolsó pillanatban
  • 35.-ben Dele Alli cselezett - szívatott - a jobb szögletzászlónál, középre adását Rooney tűzte kapura (Dele Allinak Walker adta a labdát.)
  • 43.-ban Rose adott be a bal szélről, Sterling beleszúrt, épp Akinfejev kezébe került a labda

Az oroszok egyszer veszélyeztettek, Ignasevics fejelt Joe Hart kezei közé, ekkor láthattuk szinte csak az angol kapust.

Ilyen jól játszó angolokat évtizedek óta nem láttunk

Anglia ritkán látható, technikás, lendületes, és ötletes futballt játszott, köszönhetően leginkább Kyle Walkernek, a jobbhátvédnek. A Tottenham védője egy gyors és kemény ember, eddig nem igazán mutatta, hogy így tud cselezni, passzolni is.

Rose is remek volt a bal oldalon, Dele Alli középen húzogatott Rooneyval együtt, Lallana is ügyesen mozgott. Elöl volt gond, a két befejező ember, Kane és Sterling hibázott sokat.

Ha kíváncsi a mérkőzés legfőbb eseményeire, indítsa el az animált videót.

A padon ott ült a 18 éves ManUnited-csatár, Marcus Rashfod bevetésre készen, illetve a leicesteres Jamie Vardy, arra lehetett számítani, Hodgson kapitány hozzá nyúl valamelyikükhöz, Sterling érezhette magát kevésbé biztonságban.

Az oroszok indítottak jobban a szünet után, de végül Rooney tisztázott az ötös sarkán. 30 éves korára csak középpályást csináltak belőle, de jól játszott ezen a poszton is.

Rooney szabadrúgása volt a következő esemény, a tizenhatos jobb sarkáról csavart fölé, jobbal.

6-0 volt a szögletarány a szünetben, az 59. percben jöhetett az első orosz szöglet, Hartnak kellett fölé ütnie a Dierről a saját kapujára pattanó labdát.

Lankadt a lendület, de jött a gól

Ezekben a percekben úgy lehetett érezni, hogy Anglia kezdi kedvét veszíteni. Hiába játszottak remekül egy órát, az oroszok állták a sarat, és nem sikerült megtörniük őket. Erre utalt Cahill sárgája is a 62.-ben. Dzjuba lépett volna ki a félpályánál, a középhátvéd összeakasztotta a bokáját.

Egy perc telt el, Szmolov labdája olyan közel került a gólhoz, mind addig oroszé soha. Messziről lőtt, Hart nem biztos, hogy ki tudta volna szedni.

Hodgson nem cserélt, pedig teljesen egyértelmű volt, hogy kéne, a kedv odaveszett, az oroszok kezdtek fölénybe kerülni. Már birtokolni is tudták a labdát.

A 71. percben minden addiginál nagyobb helyzetet hagyott ki Anglia. Sterling gurított vissza majdnem az alapvonalról, középen Kane átlépte a labdát, ami egy védőről kipattant. Pont Rooney elé, akinek annyira jól jött, hogy nem is találta el tökéletesen. Így is óriási bravúr volt Akinfejevtől, hogy a lécre tudta ütni a labdát.

Két perccel később tört meg a jég. Dele Alli benyomta a kötényt, feltartották, Rizzoli kis gondolkodás után be is fújta a szabadrúgást 18 méterről. Kissé meglepő volt, hogy Eric Dier igazgatta a labdát, ebből lehetett tudni, hogy ő lövi majd el.

Kane átlépte, Dier bevágta a hosszúba. Nehéz lett volna úgy is védeni, ha Akinfejev nem megy el a sorfal mögé, így meg pláne védhetetlen volt. 1-0.

A maradék időt a klasszikus módon, játék nélkül pörgette Anglia, Hodgson cserélt is három alibit, aztán beütött az angol balszerencse.

A 92. percben jött egy beadás balról, Alekszej Berezuckij, a csapatkapitány embertelen magasra felugrott, fejéről a labda áthullott Harton, de olyan ívben, hogy esélye sem volt védeni. Glusakov még beleért, de szinte biztosan már a vonal mögött.

1-1 lett a vége egy olyan meccsen, amit minden más csapat gólokkal nyert volna, kivétel az angol. A fiatalok összetörve ültek a földön, a szurkolóik sajnos nem, a lefújás után összecsaptak a drukkerek a lelátókon.

Úgy tudni, az oroszok támadtak az angolokra, gyorsan kiürültek aztán a lelátók. Azok után, hogy az orosz és az angol huligánok meg a helyiek a stadionon kívül két napja verték egymást.

A B csoportot egy kör után így Wales vezeti 3 ponttal, az angolok és az oroszok 1-1 ponttal jönnek, Szlovákia nulla ponttal áll.  • Vennék
  • Hírek