Olyanok voltak mint az állatok, Vardy felesége rettegett

Futball-Eb, 3. nap

Élő
2016-06-11T210249Z 718228477 LR1EC6B1MGETT RTRMADP 3 SOCCER-EURO
Csizmazia Zoltán
Bohus Péter
2016.06.12. 16:16

Az Európa-bajnokság 2. napja az orosz huligánok balhéiról szóltak. A mai meccsek:

15.00: Töröko.-Horváto.

18.00: Lengyelo.-Észak-Írország

21.00: Németo.-Ukrajna

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség idióta bajkeverőknek nevezte azokat a huligánokat, akik a szombati angol-orosz és a vasárnapi lengyel-északír Európa-bajnoki csoportmérkőzés előtt randalíroztak és verekedtek Marseille-ben és Nizzában.

    Miután az európai szövetség fegyelmi eljárás keretében vizsgálja a történteket, a FIFA is megszólalt a szurkolói rendbontások ügyében. Mint írták: "szégyenletes, erőszakos jelenetek játszódtak le az utóbbi napokban Marseille-ben az idióta bajkeverők miatt, akiknek semmi közük a futballhoz és az igazi szurkolókhoz. Határozottan elítéljük az erőszak minden formáját, és teljes mértékben elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ilyesmi megtörténhet egy labdarúgó-mérkőzésen." (MTI)

  • Itt megnézhet minden érdekesebb statisztikai mutatót a meccsről.

  • Reguláris csoportokról ír az angol sajtó, amely szerint Marseille-ben az angol szurkolókra MMA-s bokszkesztyűben, egyenpólóban támadtak az orosz csoportok, amelyek jól szervezettnek tűntek. Az Independent szerint mindegyiküknél fekete zsák volt, amelyből különféle kéziharchoz szükséges fegyverek kerültek elő, gumi pajzs, kesztyűk.

  • Az angol lapok kritizálják Roy Hodsgson kapitányt, amiért a gólerős Harry Kane-t a szögleteteknél kiveszi a támadó szekcióból és a Tottenham csatárával rúgatja a szögleteket. Leginkább Jamie Redknapp, az egykori liverpooli csapatkapitány kritizált. Véleménye szerint Delle Alli, vagy Wayne Rooney sokkal alkapmasabb lenne erre, és Kane-re sokkal nagyobb szükség lenne középen.

    Amúgy Kane nem is rúgta olyan rosszul a szögleteket, hiszen hat kísérletből négy talált csapattársat, azaz 66,6 százalékos pontossággal tette a dolgát. Az eddig lejátszott meccsek közül eddig a román Nicalae Stanciu a legpontosabb, a franciák ellen 3 szögletéből mind a három pontos volt.

  • Volt némi zavargás Nizzában, az északír-lengyel meccs előtt is. Sokkal kisebb és viszonylag kevesebb embert megmozgató verekedés végén kilenc drukkert vettek őrizetbe. Azóta viszont béke van a városban és ezt nyomatékosítandó a lengyel és északír drukkerek egy kis közös éneklésre is összejöttek.

  • A török szurkolók az ajándék zászlókkal

  • A lengyelek elkészítették a saját válogatottjuk 70-es évekbeli kiadását. Egészen parádés NDK-s játékosokat, bocsánat, lengyel játékosokat láthatunk. Ez itt például a kapus, Wojciech Szczęsny.

    tumblr o8mea3KIp71sa7fd1o9 1280

    Forrás

  • A török válogatott 18 éves szélsőjét három nappal a torna kezdete előtt igazolta le a Borussia Dortmund, a német Kicker információi szerint 9,7 millió euróért. A játékost a hírek szerint a Liverpool, a Manchester United és Juventus is vitte volna (bár ezt nagyjából mindenkiről mondják, aki kettőt cselez a youtube-on).

    Mor amúgy  Dániában született, ott tanult meg focizni, került be a korosztályos válogatottakba és játszott a Nordsjaelland csapatában, ám a szemfüles törökök a nyári torna ígéretével meggyőzték róla, hogy inkább náluk szerepeljen. Állítólag könnyen beilleszkedett, bár még nem beszéli a nyelvet.

  • Nem felejti el sem Granit Xhaka, sem pedig testvére Taulant sem honnan indult. A két albán származású (Granit már svájci válogatott) futballista egyaránt külföldön keresi a kenyerét, Granit a nyáro szerződött az Arsenalba, Taulant pedig az FC Basel futballistája. Nem keresnek keveset, de a pénz 80 százalékát minden hónapban a hazautalják a szülőknek. Ahogy Granit mondta, a család az első, és azt, hogy eddig eljutottak a szülőknek köszönhetik. Nem felejtik el honann indultak.

    Ha valaki elhiszi, hogy a pénztől többet ér, mint más ember, az csúnyán megbánhatja. A legnagyobb luxus a család.

    mondta Granit Xhaka.

  • Legalábbis, ami a szurkolást illeti egészen biztos. A vasárnap 15 órakor kezdődő, horvátok elleni meccs előtt az összes, török szektorban elhelyezkedő székeket török zászlóval borították be.

  • A walesi szurkolok előtt vonult el, sőt egy kép erejéig még össze is állt velük egy friss házaspár vasárnap délben Bordeaux-ban. A pár a esküvőről tartott éppen haza felé, amikor a walesi drukkerekbe botlott, akik nagyon jópofán megtapsolták a párt, majd az örök emlék is elkészült.

  • Végre nem balhéról kell beszámolni, a török és a horvát szurkolók megmutatták, hogy békében és barátságban is el lehet viselni az Eb okozta stresszet. Párizsban a két tábor egy csoportja futott össze, és egymást átölelve örültek. Így is lehet

  • Végre valahára el tudjuk lőni:

  • Az északír és a lengyel szurkolók is összecsaptak egymással szombaton Nizzában. Az AP szerint az internetre felkerült felvételeken jól látszik, hogy a körülbelül húsz verekedő többsége sötétzöld pólót viselt, ami az északírek hagyományos színe.

    A rohamrendőrség gyorsan beavatkozott, és megfékezte a huligánokat.

    Christian Estrosi, Nizza polgármestere elítélte a történteket. Azt is elmondta, hogy késő este egy embert letartóztattak. Hét ember sérült meg, írja az MTI.

    A lengyel-északír meccs 18.00 órától lesz.

  • Az olasz bajnok Juventus a jelek szerint nem tud nemet mondani még akkor sem, ha nyilvánvalóan eszébe sincs elengedni francia válogatott középpályását, Paul Pogbát. Pogba a jelenkor egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó játékosa. Egy kicsit Vierára emlékeztet a játéka, csakhogy nála sokkal gyorsabb. A lényeg, hogy vele bármilyen középpálya megszilárdul.

    A Real Madrid is nagyon szeretné elvinni, és mivel a Juventus vicces kedvében volt, nem is utasította el őket, csupán 120 millió eurót plusz azt a Toni Kroost kéri a Real középpályájáról, akinek az értéke szintén a csillagokban van, és akit a Real soha a büdös életben nem fog elengedni. Legalábbis ha van egy kis esze. Persze mi van, ha létre jön az üzlet? Akkor a Juventus a világ egyik legnagyobb hasznot hozó trollkodását mutatta be.

  • A tiszta nyereség 30 százalékát osztja szét a Magyar Labdarúgó Szövetség az Eb-n szereplő válogatott játékosai között. Vági Márton, az MLSZ főtitkára az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta: a 30 százalékot előre meghatározták, de a tiszta nyereséget nehéz kiszámolni. "A költségek biztosak, de minden nap emelkednek, mert újabb és újabb kiadásaink keletkeznek. A bevétel abból adódik, hogy ha nyer a csapat, akkor kapunk pénzt, ez viszonylag tiszta játék."

    A főtitkár hozzátette, minden mérkőzésnek más díjazása van. "A továbbjutás egy külön premizált dolog, és a végén még azt is megnézik, hogy melyik mérkőzésnek mennyi volt a nézettsége. Tehát nagyságrendileg lehet tudni, hogy körülbelül mi van, de augusztusban lesz végleges, hogy melyik csapat mennyit kap. Attól függően, hogy ki ellen játszunk és hogy meddig jutunk."

  • A Fradimob felhívta a Franciaországba tartó magyar szurkolók figyelmét, hogy különösen vigyázzon magára mindenki. A szombati események után is megszívlelendő tanács, hogy a drukkerek igyekezzenek ne leszakadni a csoportokról és és próbáljon meg mindenki egységben mozogni. Azt is jó tanácsnként adja, hogy senki se próbáljon meg egyedül nekimenni bármelyik tábornak, mert annak súlyops következményei lehetnek. Egyben a honalpjukon be is mutatják azokat a gyülekező pontokat, ahová várják a magyar szurkolókat. Ezen a linken.

  • A német válogatott és az AS Roma játékosa, Antonio Rüdiger közvetlenül az Európa-bajnokság előtt sérült meg súlyosan. Azóta már túl van a műtéten és a kórházi ágyról üzent a szurkolóknak.

  • A Sky Sports szokásos voksolása után ric Dier, az angolok vezető góljának a szerzője lett az oroszok elleni meccs legjobbja. A szavazáson a Tottenham középpályása végül 9-es osztályzatot kapott. A leggyengébb pedig a kapus Joe Hart és Harry Kane lett egyaránt 6-6-os osztályzattal.

  • A marseille-i események hatására a rendőrség már előre igyekszik majd megelőzni az erőszakos cselekményeket. Nizzában már most több száz rohamrendőr óvja a rendet. Este hatkor Lengyelország és Észak-Írország játszik majd a városban.

    A hírek szerint közel tíz ezer északír és több ezer lengyel drukker tartózkodik a városban és a rendőrség igyekszik megelőzni, hogy hasonló események történjenek, mint szombaton. Az angol-orosz meccs után két angol szurkoló kritikus állapotban fekszik a kórházban.

  • Döbbenetes képsorok voltak a tegnapi angol-orosz meccs után. Az orosz lapok is értetlenül állnak az események után. Volt aki az UEFA hivatalos molinóján próbált elmenekülni:

  • Balhé Marseilles utcáin, verekedés a stadionban. Már az Eb második napján megbukott a közbiztonság. A következő galériában végiglapozhatják a tegnapi nap legsúlyosabb képeit:

  • Gareth Bale egyre hosszabb haja is témát szolgáltat a sajtónak, vagyis nekem. Fokozódó kíváncsisággal követem, hogy a Realnál futballozó walesi, hova tudja még fokozni ezt az eszméletlen frizuradivatot, amit követ. Mit akar megmutatni nekünk magából? Mi lesz az állítása a világról?  

    Most mintha oszlana a köd, hiszen az elmúlt hónapok hipszteres man bunját az Eb-re - úgy tűnik - feladta, és elindult az egykori magyar válogatottban focizó Korsós György által kijelölt úton, és hosszú lófarkat növesztett. Nem rossz irány, ebből még osztrák kettő is lehet. (Tudták, hogy Nyíregyházán a copfot csurkának mondják?)

  • Nincs olyan angol napilap, vagy portál, amely ne foglalkozna a szombati, Anglia–Oroszország meccs előtt, alatt és után történt szurkolói rendbontásokkal. A The Guardien például terjedelmes cikkben számol be az eseményekről, képekkel és videókkal mutatja a be az eseményeket.

  • James Vardy felesége, Rebekah Vardy a helyszínen nézte végig az angol-orosz meccset szombat este. A futballista felesége elmondta, életében nem félt még ennyire, mint ezen a kilencven perc alatt.

    "Szörnyű látvány volt. Úgy kezeltek minket, mint az állatokat. És ők is olyanok voltak, mint az állatok. Ez volt életem legrosszabb élménye."

    Vardy felesége nem is nagyon tudott a meccsre koncentrálni. Elmondta, egész végig azt figyelte, mi folyik a lelátón, a menekülő angol szurkolók láttán majdnem ő is rosszul lett.