Gellért, Mercédesz
11 °C
22 °C

Kegyetlenül pontos olaszok verték a belgákat a legkijátszottabb Eb-góllal

2016-06-13T210207Z 108853327 MT1ACI14436350 RTRMADP 3 SOCCER-EUR
2016.06.13. 23:15 Módosítva: 2016.06.13. 23:16

Két nagyon menő válogatott találkozott Lyonban hétfő este, a FIFA-világranglistát majdnem mostanáig vezető - jelenleg 2. - Belgium játszott Olaszországgal. Mindkét edző a legjobbak közül válogathatott, de azért Wilmots kapitánynak fájhatott, hogy kiemelkedően legjobb középhátvédjét, Vincent Kompanyt otthon kellett hagynia sérülés miatt.

Az olaszok jobban kezdtek, az első tíz perc az övék volt, eredmény nélkül, aztán Nainggolan távoli lövése hozta ki az első védést az egyik kapusból, Buffonból. Simán mellé tolta a 38 éves legenda.

Innen nagyjából húsz perc üresjárat következett, az olaszok próbálkoztak, a belgák kontráztak, és ők voltak a veszélyesebbek, bár Buffonnak nem kellett megerőltetnie magát.

A 31. percben olyan emberek villantak az olaszoktól, akiktől nem várták, valószínűleg a belgák sem, így lett a vége gól. Bonucci a saját térfeléről ívelt fel a belga tizenhatosra, a tökéletes labdát nagyon jól átvette a Bologna-csatár Giaccherini, és szépen becsavarta a bal alsóba. Fontos részlet, hogy az ívelést a belga középhátvéd, Alderweireld elnézte, alá is szaladt meg le is maradt róla.

Conte kapitány annyira megörült, hogy belesérült az ugrándozásba, vérző orral dirigált utána pár percig. Mint kiderült, a cserecsatár, Simone Zaza bánt el vele véletlenül.

A belgák megtorpantak, három percen belül Candreva jó lövését kellett kitolnia Courtois-nak, majd Pellé könyörült meg rajta, amikor Fellaini szerencsétlenkedése után ziccerben mellébólintott.

A szünet után 10 percet még a pályán pihentek a csapatok, az 54.-ben jött az első helyzet. Olasz védelemtől ritkán látható trehányság miatt ziccerbe került Romelu Lukaku, de bármilyen sok ideje volt, el tudta kapkodni, fölé nyesett. Buffon mondjuk nagyon jól jött ki, de verhető pozíciójában már ő is csak reménykedett.

Egy perc múlva Pellé válaszolt egy újabb fejessel, de ez nem okozott gondot Courtois-nak, simán kiütötte.

Sajnos újabb jó 20 perces mezőnyjáték következett, a 80. után pörgött fel újra a meccs. Origi fejese mehetett volna kapura is, de a cserecsatár mellé bólintott. Szinte azonnal jött a kontra, Immobile vezette a labdát a védőjére, nagyjából be is fűzte, jól is lőtt, csak középre, Courtois kitolta.

A belgák erőltették az egyenlítést, de csak izzadtak, és már a 90. percen is túl jártunk, amikor az olaszok kegyetlenül megkontrázták őket. Újra Immobile hozta fel a labdát, megint átfűzte magát a védősoron, és ziccerbe passzolt Candrevához. A Lazio-középpályás elég szerencsétlenül nyúlt a labdához, már maximum a kapusba, vagy fölé lőtt volna, ha elvállalja, ezért felnézett, és a tök üresen álló Pelléhez ívelt. A középcsatár bevágta kapásból, így úgy lett magabiztos az olasz győzelem, mint vasárnap a németeké, a hosszabbításban.

Az előző Eb döntőse remekül indult, vezeti az E csoportot az egy-egy pontos Írország és Svédország előtt. A belgál nullával állnak, és nagyon fel kell javulniuk, főleg két kulcsjátékosuknak, a teljesen láthatatlan Eden Hazardnak és a csatár Lukakunak.