Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Az angolok újabb komoly Eb-balhétól félnek

2016.06.14. 08:58

Az angol futballszövetség attól fél, hogy szurkolóik megint balhéba keveredhetnek az Európa-bajnokságon, ahol legközelebb Walesszel játszik a válogatottjuk. 

A probléma abból lehet, hogy a mérkőzést Lens-ban rendezik csütörtökön, de mivel az egy kis város, ezért sok angol drukker a közeli Lille-ben száll majd meg. Ott viszont szerdán az Oroszország-Szlovákia-mérkőzést rendezik, úgyhogy benne van, hogy az angol és orosz szurkolók megint összecsapnak, néhány nappal azután, hogy szétverték Marseille-t. 

Az FA-t vezető Greg Dyke elmondta, eléggé aggódnak a biztonság miatt, nem biztosak abban, hogy a helyi hatóságok meg tudják akadályozni az újabb összecsapásokat. A feszültséget növelheti, hogy legalább 35 ezer jegy nélküli angol érkezik majd a környékre.

Lens-ban már jóval az UEFA alkoholtilalma előtt bejelentették, hogy a belvárosban nem fognak alkoholt árulni, hátha így nagyobb eséllyel elkerülik a botrányt. 

Az angoloknak és az oroszoknak már csak azért sem jönne jól az újabb rendbontás, mert az UEFA mindkét futballszövetséget megfenyegette: amennyiben szurkolóik folytatják az erőszakoskodást, akkor komoly büntetés jöhet, akár mindkét csapatot kivághatják az Európa-bajnokságról.   • Vennék
  • Hírek