• A nap rangadója: Anglia-Wales 2-1
  • Este német-lengyel 0-0
  • Közte Ukrajna-Észak-Írország 0-2

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nem én mondom, hanem eszerint a tabella szerint a csoportelsőségre van a legnagyobb esély most nekünk van a legnagyobb esélyünk a továbbjutásra a csoportból. Még az esti meccsek előtt készült. Amúgy három ponttal nagyon necces, hogy a továbbjutás meglegyen, és 4 ponttal is csak akkor, ha nincs nagy verés benne. 

    Via

  • Mint korábban megírtuk, az északírek meccsén szívrohamban meghalt egy 64 éves férfi. Most már az is ismert, hogy pontosan mi történt. Az MTI a csapat szóvivőjét, Neil Brittaint idézte. A 64 éves férfi a második félidő elején a lelátón lett rosszul, összeesett, a stadion orvosi személyzete nem tudta megmenteni az életét.

  • Bernd Storck egy motiváló kisfilmet is készített csapatának, mielőtt csatába küldte őket az osztrákok ellen. Ez a kisfilm látható az M4-en.

    Ha látták a még 50 perc című dokumentumfilmet a válogatottról, akkor elmondhatjuk, jól illeszkedik a folytatáshoz ez a pár perc.

    Van benne néhány Schwarzenegger-idézet. Mindenesetre hatásos volt. Illetve a képsorok sem rosszak.

  • nem verte meg Németországot nagy világversenyen. Sőt, még gólt se rúgtak nekik. Feltéve, hogy csak hivatalosan, csak Nyugat-Németországot és Németországot számoljuk.

  • Még az is lehetséges, hogy a Soho Party: Az éjjel soha nem érhet véget dalát is lejátsszák a magyarok meccse előtt. Az MLSZ kérvényezte, az UEFA pedig a portugálok elleni, lyoni meccsre be is készíti.

  • A csütörtöki hat órási meccsen megemlékeztek arról a 24 éves drukkerről, aki még a hét elején 8 métert zuhant egy sziklás tengerparti szakaszon és szörnyethalt. Aztán ezen az ukránok elleni meccsen, a Parc Lyonban, is meghalt egy ember, az újabb áldozat 64 éves északír férfi, aki annyira izgulhatott az hogy szívrohamot kapott. 

  • A Norvég Labdarúgó Szövetség egy üdvözlő levelet kapott Párizsból. A feladók olyan magyar szurkolók, akik emlékeztették a norvégokat az álomsorsolásra: A norvég tv-s, Bernt Hulsker csapkodta az asztalt örömébe a pótselejtező sorsolásánál

    Aztán oda-vissza legyőzve Norvégiát kijutottunk az Eb-re. Bernt Hulsker a magyar nagykövetasszonyon, Sikó Annán keresztül üzent a magyar népnek, és bocsánatot kért és ezt üzente: „Csak azért vagyunk itt, hogy bocsánatot kérjünk – bocsánat (magyarul) – most tízezerszer könnyebb lett nekünk!” Most pedig a magyar drukkerek emlékeztek meg az eseményről egy kedves levél kíséretében.

  • Fog bányászni Löw a lengyel meccsen?

  • Pedig ő szalonképesebben mutatott be a sajtónak, mintPogba. Az is igaz persze, hogy Samir Nasri emellett káromkodott és bunyózni is akart.

    A 2012-es Eb-t Nasri végigbalhézta a média képviselőivel, az Anglia elleni meccsen szájára tett ujjal ünnepelt, majd kimutatott egy újságíróra, aki korábban kritizálta, míg a spanyolok elleni kiesést követően indulatos tirádával esett neki az őt interjúvoló sajtómunkásnak, majd a végén kihívta verekedni. Mindezért három barátságos meccsről tiltották el. A Pogba-ügy szempontjából érdekes volna tudni, vajon akkor is eltiltották volna, ha a franciák nem esnek ki a tornáról?

  • Bernd Storck koncentrál, a háttérben a magyar válogatott igyekszik megőrizni a higgadtságát.

  • Egy olvasónk szomorú történetet küldött, amely állítása szerint vele történt meg Zadarban, ahol három hónapja tanul. A 25 éves Balázs a horvát tengerparti városban egy barátjával nézte meg kedden a magyar csapat mérkőzését, és innentől őt idézzük: 

    "A helyi bárban még volt 5 osztrák szurkoló, ahol barátságosan szurkoltunk egymás mellett, majd a meccs végén gratuláltunk sportszerűen a másiknak. (...) Az éjszaka folyamán a városban maradtunk az egyik legismertebb óvárosi (belvárosi) bárban ahol beszélgettünk a külföldi barátaimmal és néztük a meccs összefoglalókat. Rajtam még mindig magyar mez volt, melyet most vettem fel életemben először és amit kifejezetten az EB-re rendeltem a saját becenevemmel. Büszke voltam arra, hogy magyar vagyok. Jún. 15.-én 0.30 körül elhagytuk a bárt. Egyik lány ismerősömmel sétáltunk haza majd kb 5 perc után elváltunk én leültem egy mólókőre néztem ahogy a lány sétál el, mintegy 20 másodperc telt el, arra lettem figyelmes a szemem sarkából, hogy valakik rohannak felém a következő kép, hogy valaki arcon talppal, leesek a földre és elkezdtek rugdosni. Próbáltam felállni, de visszalöktek és ütlegeltek tovább, ezután csak az arcomat próbáltam védeni.

    Lerángatták rólam a mezt kaptam még párat majd megmondták, hogy „go back to hungary” és elfutottak a mezemmel együtt, melyet valószínűleg trófeaként vittek magukkal. A szlovák barátnőm visszafutott segíteni nekem. Ha ő nincs, lehet még ütlegeltek volna egy ideig. Személy szerint az elkövetőket sem láttam mivel semmi konfliktusom nem volt az éjjel, nem is tudtam kire gondolni. (...) A barátnőm mesélte el, hogy két magasabb 25 év körüli srác rontott nekem az egyik kigyúrt kopasz izompólóban volt a másik egy jól szituált srác volt. Szintén a szlovák lány mesélte el, hogy a rugdosódás során végig ment a picsku madarska, mely azt jelenti kurva magyar. (...) Összefoglalva „olcsón” megúsztam pár apróbb zúzódással és ellopták a mezemet."

  • Megmérkőznek a húsipari termékek is. Reméljük az elődöntőben az egyikük összecsap egy debrecenivel is.

  • Alekszandr Sprigin az orosz küldöttség tagjaként vett részt a tornán, mint az "összorosz" futballszurkolók szövetségének vezetője. Tegnap vették őrizetbe többedmagával, amikor épp Lille-be indultak volna busszal az oroszok Szlovákia elleni meccsére.

    Az őrizetbe vett szurkolók közül ma húszat kiutasítottak  Franciaországból, ahonnan két évre ki is tiltották őket.

  • Az osztrákok elleni mérkőzésen néhány magyar szurkoló görögtüzet gyújtott a nézőtéren, és amint várható volt, ezért a magyar szövetségnek kell majd felelnie. Az UEFA csütörtökön délután hivatalosan is megerősítette, hogy fegyelmi eljárást indított az MLSZ ellen emiatt. 

    Ugyanúgy a román szövetséget is büntetni fogják a svájciak elleni meccsen nézőtéri rendbontásért, ők is görögtüzeztek.

  • Aki a csapattársa a Bayernben. Lewa még azt is mondta a Bildnek a meccs előtt, hogy góljait külön Németországnak tartogatta. És hogy a lengyeleknek és németeknek azonosak az esélyeik a győzelemre.

  • Tegnap megkérdeztük a ráérő olvasóközönséget, hogy meg tudják-e különböztetni a sok Mac-et és Mc-et az íreknél és északíreknél. Nos, attól tartok, hogy a közvetett gyanú beigazolódott, és nem igazán.

    A helyes válasz az volt, hogy Luke McCulloughot tartották a következő Jonny Evansnak. McAuley idősebb, mint Mcgovern, McLaughlin és McCarthy pedig külön ír csapatban vannak. Külön szép teljesítmény volt Mayor McCheese-től a McDonald's csodálatos világának polgármesterétől várni a gólokat. De az igazi kalapemelés azoké, akik Boaty  McBoatface-t látták már a középpályára, pár random ír név és McGeady mellé. 

  • Mivel Oroszország Eb-s szereplése egy hajszálon függ, és minden azon múlik, hogy a szurkolóik szétvernek-e egy újabb várost, most Oroszországban mindenki az oroszok felelősségét próbálja csökkenteni, és belekapaszkodnak minden szalmaszálba, ami az ő ártatlanságukat és az ellenfelek felelősségét erősíti.

    Az oroszok szerint folyamatosan provokálják őket, erre reagálnak az ultráik és huligánjaik. Most például egy brit sportújságíró, Simon Rowntree Twittere volt az első számú hírforrásuk. Simon Rowntree ugyanis éppen azokat twittelte, amik alátámasztották az oroszok érveit. Hogy őket provokálják, hogy Sarapovát, Putyint és az oroszokat gyalázzák, hogy ellopták Krímet, a teniszezőnőről meg ugye kiderült, hogy betiltott szert szedett.

    Na de miután a fél orosz média forrásként használta, utánanéztek ennek mások, és kiderült, egy kamu profilról van szó, a férfi önéletrajza például azzal kezdődött, hogy ő biszexuális. Aztán a lap, ahova dolgozik, egy sima blog kamu szerzőkkel, akiket stockfotókkal személyesítettek meg. 

    Via

  • Bese Barnabás, a válogatott legfiatalabbja szélsőből lett jobbhátvéd, életképesen cselez, okén lő, de Storck talán azt szerette meg benne igazán, hogy mellé még elég gyors is. Ami egy jobbhátvédnél komoly előny lehet. 

    Itt például Kaposvár ellen bemutatta két éve többek közt a lövőtechnikáját és az indulógyorsaságát is. Jobbal pont a rövidbe, ballal szépen a hosszúba, egy félidő alatt lerendezte az egész meccset.  Persze nyilván Izland jóval erősebb lesz, mint a kieső Kaposvár. 

  • Meg is van az első balhé a franciáknál, az elmúlt tornákat ismerve csoda, hogy eddig kibírták. A bál most azért áll, mert Paul Pogba, akit a román meccs után rendesen szétkaptak a francia újságok, Payet albánoknak lőtt gólja után - amihez ő adta a gólpasszt - beintett az sajtótribünnek.

    Bár az ügynöke szerint nem volt semmiféle gesztus, ez a videó eléggé mást mond.

    Az ügy súlyát jelzi, hogy már Thierry Braillard, sportért felelős államtitkár is megszólalt az ügyben, aki azt mondta „ha tényleg bemutatta a kézjelet, akkor meg kell büntetni a játékost". 

  • Hogy a kutyát nem érdekli a foci, az nem igaz. Na jó, Alma cicától tényleg nem.

    Már ha ez épp nem egy gólörömteli csatakiáltás volt tőle a Real-sztár bombája után.

    636016923264535676
    Fotó: Olvasónk, Detti / Index
  • Nikolics Nemanja az MLSZ sajtótájékoztatóján mesélt arról, hogy az osztrák győzelem után kicsit tudtak lazítani, és mennyire megnézné az itthoni fociünnepet.

    Nikolics: Csak öt percre hazamennék, hogy megnézzem, hogyan ünnepelnek
  • Megsérült ugyanis az északírek elleni meccs végén. A Roma kapusának a sérülése nem súlyos, még bevethető lesz.

    Fabianski fogja pótolni, aki most a Swansea-ban véd.

    Egy időben mindketten az Arsenalban voltak.

  • Míg a magyar válogatott múlt heti első tourettes-i edzésén jószerivel több csendőr volt, mint ahány rendőr egy Újpest-Fradin, a mai edzést látszólag nem tartották kiemelt kockázatúnak. Először vagy 8-10 csendőr állt csak a beléptető kordonnál, most meg csak ketten küzdöttek meg pass-szokkal és igazolványokkal. A pálya környékén sem mászkált annyi rendőr és járőrkocsi. Mondjuk inkább ezt találom normálisnak.

  • A magyar válogatott délután is edzést tartott Tourettes-ben, a korábban megsérültek közül Lovrencsics Gergő a többiekkel tréningezett, úgy tűnik, rendben lesz az Izland elleni meccsre, de a osztrák mérkőzésen rúgást kapott Fiola Attila még nem készült együtt a többiekkel. A jobbhátvéd szombati szereplése így továbbra is kérdéses.

  • Előállítottak egy házi őrizetben lévő férfit a dél-franciaoszági Carcassonne-ban, akit amerikai és orosz turisták elleni erőszakos cselekményekre készült - írja az MTI. A skizofrénnek tekintett és radikalizmusa miatt nyilvántartott 22 éves férfi a novemberi párizsi merényleteket követően kihirdetett rendkívüli állapot kezdete óta házi őrizetben volt a dél-franciaországi l'Isle-Jourdain nevű településen található otthonában. A titkosszolgálat emberei hétfőn vették őrizetbe a carcassonne-i pályaudvaron, ahol egy kisebb kalapácsot és egy kést találtak nála. Rendőrségi források szerint azt mondta, hogy amerikai és orosz turistákra akart támadni. 

    A lap úgy tudja, hogy rendőrök elleni tervezett merényletet is említett. A gyanúsítottat hétfő óta Toulouse-ban tartják őrizetben, kihallgatása maximum 96 órán át tarthat, utána elképzelhető, hogy átszállítják a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlegére.

  • Kezd a múltkor csak becserélt, de ígéretesen mozgó Conor Washington. Ahogy az ukránok két nagyobb sztárja is természetesen, Jarmolenko és Konopljanka. Az ukránoknál a németek ellen Zozulja volt kezdőcsatr, most Seleznyov.

    Az északíreknél még Aaron Hughes kezdése lehet meglepő, jól jöhet a rutin, ha még egy 35 fölötti hátvédet betettek McAuley mellé.

  • Amit énekelnek, az egyébként egész Nagy-Britanniában népszerű szurkolói dal, az "Everywhere we go". A lényege annyi, hogy akárhova mennek, ők az adott csapat szurkolói (az észkaíreknél ők az Ulster boys) és nagy zajt csinálnak.  

  • Amikor az angol csatár egyenlített a walesiek ellen, Lille-ben beindult az őrjöngés.

  • Hát örült neki rendesen. Másrészt jegyezzük meg, hogy milyen jó lehet olyan közvetítést nézni, ahol így feltolják az atmoszférát.

  • Irtó vicces személyes zászlót készített egy ír baráti társaság, akik igencsak hiányolják köreikből Tomot . Tom egy haver, akinek új barátnője van, ezért nem ment el a társasággal Franciaországba a csapatukat buzdítani. Ejnye, Tom, ne legyél már ekkora papucs!

    Via