Két szurkolót megkéseltek szerda este a lyoni szurkolói zónában

2016.06.16. 12:44

Könnyebb sebesüléseket szenvedett szerda este a lyoni szurkolói zónában egy belga és egy francia szurkoló, akikre késsel támadtak albán drukkerek - közölte az MTI a francia rendőrség nyomán. Ez volt az első alkalom a labdarúgó Európa-bajnokság alatt, hogy a rendőrségnek egy szurkolói zónában kellett beavatkoznia – erre a mérkőzéseket, illetve a szurkolói zónában történő eseményeket felügyelő UEFA kérte őket.

A rendőrség szerint a Franciaország-Albánia mérkőzés alatt – nem sokkal azelőtt, hogy a francia válogatott két gólt lőtt az albán kapuba a meccs utolsó perceiben –, albán szurkolók rátámadtak a francia szurkolókra, akik a Marseillaise, a francia himnusz éneklésével buzdították a csapatukat. 

Egy franciát a combján, egy belga állampolgárt pedig a fenekén ért egy késszúrás. A sebesüléseket két különböző ember okozta, akiket nem tudtak azonosítani a rendőrök. Ez arra utal, hogy legalább két kést be tudtak vinni a szurkolói zónába, ahol pedig fémdetektoros kapun kell átmenni minden belépőnek. Az incidens után nem állítottak elő senkit, egy rendőrségi forrás viszont aggasztónak nevezte, hogy kés jutott be a szigorúan ellenőrzött területre.

A helyi prefektúra felkérte a GL Events nevű céget, amely a szurkolói zónák szervezésért felelős, a lyoni önkormányzatot, valamint a Byblos biztonsági céget, hogy erősítsék meg a motozást a beléptetésnél.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport