Andrea, Ilma
5 °C
11 °C

Mit gondol Dárdai az izlandiakról?

2016.06.17. 20:34 Módosítva: 2016.06.17. 20:36

Dárdai Pál, a válogatott korábbi szövetségi kapitánya az M4-nek nyilatkozott az izlandiakról, azt mondta, hogy amit tudnak, azt magas színvonalon teszik, és nem akarnak többet kihozni magukból, mint amit tudnak. Szerinte fizikálisan erősek, képesek gyors passzokra, „majdnem gladiátorok” - mondta. Ezért sem szabad párharcokba belemenni, „ha belemegyünk az ütközésbe, akkor fájó mérkőzés lesz.”

Dárdai szerint az izlandiak már az iskolai oktatásba „kőkeményen betették” a futballt, és ezért az utóbbi pár évben rengeteget fejlődtek, amit az is bizonyít, hogy „komoly” csoportból jutottak tovább.

A hollandok elleni csoportgyőzelmüket Dárdaiék a válogatottal egy kivetítőn nézték meg, az tűnt fel neki, hogy „milyen gyönyörűen zárnak, milyen gyönyörűen biztosítanak”. És hogy mennyire rengeteget dolgoznak.

Az összes góljukat pontrúgásból érték el a nyári felkészülési meccseken, akcióból egyet se. Még a mi szögleteinknél is veszélyesek, egy kifejelt labdára rácsapnak és végigviszik.

Teljesen más játékstílust képviselnek, mint mi, „odaadják a labdát, hogy hozd vissza” - mondta Dárdai, aki szerint nagyon nehéz réseket találni, észnél kell lenni, ha egy rossz passz érkezik, azonnal megkontrázzák az ellenfelet.

Hogy ők kitől tarthatnak, arra azt mondta, Szalai Ádámtól mindenki fél, mert megvan a súlya, fejelőkészsége, jól mozog, aztán Dzsudzsák pontrúgásaitól is félhetnek, és még sok fiataltól is félhetnek, de szerinte bizakodóak. A riporterrel egyetértett abban, hogy

mi félünk, de ők is.