Tekla
11 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Hol kapok sört Marseille-ben?

GettyImages-539258046
2016.06.18. 13:16

Ma a magyar szurkolók Marseille több pontján is gyülekeznek, ebből az egyik legfőbb találkahely a fan zone - arról, hogy miről szól egy ilyen fan zone, a bordeaux-i zónánál meséltünk.

A marseille-i szurkolói zóna a második legnagyobb az Eb-n, de az biztos, hogy ez mutat a leglazábban: annak ellenére, hogy nagyon meleg van, és szinte semmi árnyék, a tengerbe bármikor ki lehet ugrani fürdeni.  

Ráadásul az összes zóna közül ez van a legközelebb a stadionhoz, egy 25 perces sétára, úgyhogy elég nagy bulit lehet itt csapni ma éjjel a tengerpartnál.

Tömegközlekedni viszont kicsit bonyolultabb lesz este: a villamos és a metró járni fog, viszont mivel a város vezetői úgy gondolták, a buszok ekkora tömeggel úgysem bírnának el, este már nem is indítanak buszokat, kilenc-fél tíz után nem érdemes a közeli buszmegállókban várakozni.

És most tényleg nem kapok majd sört a városban?

De. A régi kikötő, a belváros, a szurkolói zóna, a pályaudvar és a stadion környékén viszont nem kapunk olyan alkoholt, amit elvihetünk a helyről, különös tekintettel az üveges sörökre - ha az egyik hely teraszára ülünk ki egy korsó sörrel, jó eséllyel az üvegpoharat is lecserélik egy műanyagpohárra, hogy egy esetleges balhé után a lehető legkevesebb üvegszilánkot kelljen összeszedni a városban.

A városban amúgy nyugalom van, amikor a balhék voltak, azok igazán a belváros egy-egy részére koncentrálódtak. Az összecsapások alatt tőlük pár utcányira úgy kávéztak a teraszokon, mintha mi sem történt volna.

Egy marseille-i mondta nekünk, neki csak az fáj, hogy őket tartják Franciaország fekete bárányának: ha bármi van Marseille-ben, akkor arra rárepül a média, mert eleve a bűn városaként vannak elkönyvelve - bezzeg amikor Lille-ben megkéseltek valakit, akkor azt csak elkönyvelték egy szomorú esetnek, és minden ment tovább. Azért valljuk be, a marseille-i események nem voltak annyira megnyugtatóak.

Ha van pár szabad órája Marseille-ben, akkor mindenképp fussa át ezt a cikkünket!

(Borítókép: Angol szurkolók Marseille-ben, 2016. június 10-én. Fotó: Carl Court/Getty Images)