Ákos, Bátor
4 °C
10 °C

Nem lesz bosszúállás, de az 5-2 ott kísért

2016.06.19. 13:24 Módosítva: 2016.06.19. 13:24

Vasárnap este kiderül, hogy a házigazda Franciaország vajon csoportelsőként jut-e tovább, vagy Svájc esetleg megelőzi az A csoport utolsó körében. A franciák bármit csinálhatnak már továbbjutottak, és túlzottan Svájcnak sem kell aggódnia, hogy sikerül-e a legjobb 16-ot elérnie. Harmadiknál rosszabb nem lehet a csoportban.

A franciák viszonylag nyugodtan készülhetnek, eddig százszázalékosak, igaz mindkét meccsüket az utolsó percekben húzták be, a románokat a 89. percben verték 2-1-re, Albániát a 90. és 95. percben szerzett góllal győzték le. Erre a mentális erőre, az utolsó pillanatig küzdésre a négypontos Svájc ellen is szüksége lehet Didier Deschamps csapatának, bár most egy döntetlen miatt sincs aggódni valójuk. 

A francia kapitány azonban nem akarja csak úgy lehozni a meccset. „Készen vagyok, hogy változtassak a csapaton, mindenki készen áll, de több feltételt is figyelembe kell vennem. Olyan csapatot kell pályára küldenem, amivel bebiztosíthatjuk az első helyet. Ez a célunk. Svájc ellen szabadabban játszhatunk a stílusuknak köszönhetően. Az ultravédekező ellenfél ellen mindig nehéz, de Svájc olyan, aki játssza a futball, nyitott meccs lehet" – nyilatkozta Deschamps.

A kapitány valószínűleg pihenteti a sárga lapos N'Golo Kante és Olivier Giroud-t, és nem állítja be Patrice Evrát és Blaise Matuidit, Paul Pogba, Antoine Griezmann és Moussa Sissoko viszont számíthat rá, hogy újra bevetik őket.

Két évvel ezelőtt, amikor a vb-n játszott a két csapat, akkor tényleg elég nyitott volt a meccs, a franciák 5-2-re verték Svájcot.  Vladimir Petković kapitány azt mondta, nem az a céljuk, hogy bosszút álljanak Pogbáékon, csak erre a meccsre fókuszálnak. Készülnek arra, hogy rögzített helyzetekből szereznek előnyt, de ahogy az ellenfél is említette, játszani is akarnak. És nyerni. Hiába lenne nekik is kényelmes a legjobb 16-hoz egy döntetlen. 

A két csapat 21 órától játszik Lille-ben, a mérkőzést a szlovén Damir Skomina vezeti.