új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Naná, hogy a magyar válogatott kapusa ebben a formában is mém lett. Bár azóta volt egy hasonlóan menő passza is az Eb-n. 

  • Közös éneklésre várja a Budapest Show Kórus a szurkolókat vasárnap, a nyolcaddöntő előtt a Szent István Bazilikánál, írja az MTI. Az eseményen a Soho Party Az éjjel soha nem érhet véget című számát fogják elénekelni három szólamban a résztvevők, akik a kottát, a kísérőszólamok hanganyagát itt ismerhetik meg.

    A szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy a szurkoláshoz illő ruházatban, piros-fehér-zöld arcfestéssel jelenjenek meg.

  • Vörös szőnyeggel fogadták csütörtökön Tiranában a hazatérő albán labdarúgó-válogatottat, amely története első Európa-bajnoki szereplését csoportharmadikként zárta a franciaországi kontinensviadalon, írja az MTI.

    Az albánok egy győzelemmel és két vereséggel, a román együttest megelőzve fejezték be az Eb-t az A csoport harmadik helyén. Edi Rama miniszterelnök fogadta őket a tiranai reptéren, ezt követően egy nyitott tetejű buszra ültek, s egy szurkolói zónában a drukkerekkel találkoztak a csapat tagjai. Az albán kormány úgy döntött, hogy a csapat összesen egymillió euró jutalmat kap, s a játékosok meg fogják kapni Tirana jelképes kulcsait, valamint diplomata-útleveleket fognak igényelni számukra, kiemelve, hogy ők Albánia nem hivatalos nagykövetei.

  • A Gazeta Sporturilor újságíróját lenyűgözte a magyar válogatott. Szerinte, ha élne Puskás és Albert, büszke lenne arra, amit a csapat eddig véghezvitt az Eb-n, illetve kiemelte, hogy mások értékesebb keretekkel sem játszanak olyan támadóan, mint mi.

    A cikk összeveti a két ország válogatottját, és egyenként is megdicséri szinte az összes játékosunkat, majd végül megállapítja, hogy bár sosem gondolta volna, de most irigy a csapatunkra.

  • Shane Duffy a tegnapi Írország-Olaszország (1-0) mérkőzés egyik hőse volt. A Championshipben (angol másodosztály) szereplő hátvéd beugróként került az ír védelem tengelyébe, előtte összesen három barátságos találkozón szerepelt a válogatottban.

    "Ne feledjük, hogy Shane Duffy hat évvel ezelőtt majdnem meghalt" - mondta Seamus Coleman az írek szövetségi kapitánya, majd így folytatta - "Már az is elképesztő, hogy visszatért a pályára, a tegnapi teljesítménye pedig egyszerűen hihetetlen. Mindezt úgy, hogy ez volt az első tétmeccse." 

  • Továbbra is csak szokjuk az álmot, Kleinheislert ugye a L'Equipe-nél bekerült a csoportkör legjobbjainak csapatába, ma pedig a Whoscored, az egyik - ha nem a - legnagyobb futballstatisztikai oldal is nyilvánosságra hozta álomtizenegyét, méghozzá egy valamennyi statisztikai mutatót összesítő pontszám alapján.

    Iniesta, Morata, Özil, Dzsudzsák, akárhogy nézem, a pad sokkal erősebb.

  • Az UEFA közzétette azon játékosok listáját, akik egy sárga lapra vannak az egy meccses eltiltástól. A magyar válogatottban nyolc ilyen játékos is van: Dzsudzsák Balázs, Gera Zoltán, Guzmics Richárd, Juhász Roland , Kádár Tamás, Kleinheisler László, Nagy Ádám és Németh Krisztián.

    A névsort nézve valószínűleg mindannyian a kezdőben lesznek Belgium ellen, esetleg Németh Krisztiánt leszámítva. Ellenfelünknél négy játékosnak kell csak figyelnie. 

  • 2005 tavasza feledhetetlen időszak volt a Gera Zoltán angliai pályafutását követők számára, a "Nagy menekülés" néven elhíresült időszakban a birmingham-i csapat a Premier League történetének első csapataként úszta meg a kiesést azt követően, hogy karácsonykor utolsó helyen állt.

    Három mérkőzéssel az idény vége előtt, a városi derbin Gera máig megfejthetetlen zsenialitással és akaraterővel harcolt ki szögletet egy elérhetetlennek tűnő labdából, amiből aztán csapata gólt szerzett. A lenyűgözött szakértő a szezon kulcspontjának nevezi az epizódot, és minden fiatal játékos példaképének állítja az akkor 25 éves Gerát.

    Gera zseniális mentése (2005)
  • A kétes dicsőségért három csatár csatázik fej-fej mellett: Shane Long (Írország) Alvaro Morata (Spanyolország) és Simone Zaza (Olaszország). Ha azonban a pályán töltött időt is bevesszük az egyenletbe, Zaza a toronymagas győztes. Míg Long 29, Morata pedig 24 percenként faultolt, addig Zaza szűk 14 percenként csalta elő a sípot.

    Az egynél többször szabálytalankodók közül a legsűrűbben vétkező játékos ő hatszor faultolt 70 perc alatt, azaz nagyjából 11,6 percenként. 

  • Sőt a következő tizenegyespárbajban kapus nélkül állnak ki az angolok ellen, úgy legalább izgalmas lesz. Ezt a Bild ígérte meg nekik a mai címlapján, de csak akkor, ha nem lépnek ki ez EU-ból.

    (A gól, amiről szó van az 1966-os VB döntőjének győzte találata, amin máig vitatkoznak, hogy a vonal előtt, vagy mögötte pattant.)

  • Kleinheisler László a télen érkezett a Werder Bremenhez, de csak párszor kapott lehetőséget, és amint az Eb-n is kiderült, nem vele vana  baj. A Werder még nem volt rá kész, és a posztján is egy jól bevált ember játszott, az osztrák válogatott Zlatko Junuzovic. A jelek szerint ő azonban a nyáron elhagyja a klubot, és a Premier League-ban folytathatja.

    A West Ham és a Southampton is érdeklődik iránta, ezzel megnyílhat az út Kleinheisler előtt a kezdőben.

  • A csoportjában harmadik helyen végzett Albánia végül nem jutott be az Európa-bajnokság legjobb 16 csapata közé. A kiesés utáni napon a csapatkapitány, Lorik Cana bejelentette, hogy nem szerepel többet a válogatottban. A Nantes 32 éves futballistája 2003-ban Hans-Peter Briegel irányítása alatt játszott először a válogatottban, utolsó meccse pedig a románok elleni győztes volt. 93 meccsen 1 gólt lőtt

  • Az Európa-bajnokságon a Real Madrid játékosai lőtték a legtöbb gólt, összesen 6-ot, a második helyen négyes holtversenyben a három-három gólos Juventus, Inter, Fenerbahce és Bursaspor. Kétgólos az Arsenal, a Fiorentina, a Swansea, a West Ham, a Barcelona, a Genclenbirligi és a Norwich, míg 33 klub játékosai szereztek egy gólt.

    A bajnokságok rangsorát a Premier League vezeti 17 góllal, második holtversenyben a spanyol  és az olasz liga 11 találattal. Őket követi a török (9), a német (6), orosz (3) és a svájci (2) pontvadászat, illetve 8 egygólos bajnokság is van, köztük a magyar.

  • Az izlandi-magyar előtti balhé nem volt ínyére a szurkolóknak, nem is értik, miért balhéztak a fekete pólóba öltözött huligánok. Mi sem.

  • Olyanokat mondtak a kapusunkra, hogy ha elesik, lyukat üt a földbe. Ráadásul az Esporte Metropolitano riporterei még klubcsapata, a Szombathelyi Haladás nevén is elélcelődtek a közvetítésben, azt állítván, hogy mire ki tudnák ejteni, vége lenne a félődőnek.

    Mindezt olyan játékosokkal a spájzban, mint Ronaldo vagy Adriano. A pofám leszakad tényleg.

  • Eddig összesen egyet jegyzett, de ez a legkevésbé rajta múlt. Itt egy összefoglaló a francia eddigi tornájáról - két szép góljával a végén -, de ennél sokkal érdekesebb a videó első fele, amelyben sorjáznak a jobbnál jobb beadások és passzok, tényleg művészet, hogy ezek közül nem sikerült többet beverni, mint egyet. Azért ha Benzemát elviszik...

  • Sem az osztrák-magyar, sem az izlandi-magyar bírója nem vezet az Eb-n meccseket a továbbiakban, a Nemzeti Sport azt írja, Clément Turpint, Szergej Karaszjovot, Willie Collumot, Ovidiu Hategant, Pavel Královect és Svein Oddvar Moent is hazaküldték. A footballrefereeingen is ezt olvastuk.

  • Podolski, Inan, Balta, mindannyian a Galatasaray játékosai, és ma biztosan szomorkodnak, hogy hiába nyerték meg a Török Kupát, az UEFA kizárta őket az Európa Ligából, és csütörtökön a Sportdöntőbíróság iselutasította a fellebbezésüket.

  • Egy norvég, futballal foglalkozó oldal szavaztatta meg olvasóit, ki volt az eddigi legjobb északi futballista. Négy futballistára lehetett voksolni: Ole-Gunnar Solksjaer, Zlatan Ibrahimovic, Michael Laudrup és Jari Litmanen. A végeredmény pedig itt látható:

  • A vasárnapi meccsünket a toulouse-i, 35 ezres stadionban játsszuk. Csütörtök délután kettőkor nyitotta meg újra az UEFA a jegyértékesítő oldalát, pár perccel kettő után be is léptem, ahol egy hosszú, sötét narancssárga csíkkal találkoztam.

    Ami nem mozdult.

    Percekig vártam, lépett úgy 1-2 százaléknyit, és azt tanácsolta, várjak türelmesen, mindjárt beléphetek a jegyvásárló oldalra, ahol 15 percem lesz leadni a rendelésem.

    Két órával később így nézett ki a csík:

    Ráadásul az, hogy mennyi idő van még vissza, csak az utolsó negyed órában jelent meg, előtte teljesen fogalmatlanul várakoztam valószínűleg több ezer szurkolóval együtt.

    De akkor már kivártam ezt a pár percet, hogy bevigyen az oldalra, ahol végre lehet jegyet venni. És csodák csodájára: a jegyvásárlás már nem volt elérhető. Úgyhogy legtöbbeknek marad a helyszínen való vásárlás, ahol talán sikerül egy nem hamisított jegyet venni 150 euróért.

  • A portugálok ellen a 47. percben lőtt találat volt a negyedik szabadrúgásgól az idei Eb-n, ezzel megdőlt egy rekord a tornán, írja az UEFA honlapja.

    1984-ben és 2004-ben is 3-3 szabadrúgásgól volt az Eb-n, előbbin Michel Platini (2) és ean-François Domergue, tehát csak franciák lőtték ezeket, míg 12 éve Zinédine Zidane, Torsten Frings és Marek Heinz találtak be.

    Idén Garath Bale (2) és Eric Dier góljai után jött Dzsudzsák Balázs találata.

     
  • A Tv2 ismét elérhetővé tette a magyar válogatott elmúlt három évéről készült dokumentumfilmet. Olvassa el a kritikánkat, na nem a filmről, hanem a benne szereplőkről, és nézze meg itt.

  • "Ez az éjjel soha nem érhet véget, Balázsolj nekünk valami szépet!"

    A balázsolás egyébként a katolikus egyház egyik áldása, ami megvéd a torokbetegségektől. Akiktől hallottam, valószínűleg nem erre gondoltak.

  • A magyar futballválogatott Toulouse-ban játszik majd vasárnap este a belgákkal az Eb-negyeddöntőbe jutásért. Sokan indulnak talán útnak, nekik segítünk. Toulouse-t, bő 500 kilométer választja el Lyontól és több, mint 1800 Budapesttől, így vasárnapig ismét több tízezer magyar kel útra, hogy vasárnapra odaérjen a dél-franciaországi nagyvárosba. Ehhez kínál pénzbarát megoldást a BlaBlacar.

    Míg repülővel 70 000 forint alatt nem úszhatjuk meg, de a legkedvezményesebb vonatár is bőven 20 000 forint felett van, telekocsival ennek töredékéért eljuthatnak Lyonból Toulouse-ba, de Magyarországról is találni Toulouse-ba tartó fuvart, aminek jelenlegi ára csak 20 000 Ft.

    Aki BlaBlaCarral érkezik Toulouse-ba vagy indul onnan egy újabb francia városba, vagy haza, annak a Matabiau vasútállomás vagy a Ramonville metróállomás kiváló helyszín a többi telekocsissal való találkozásra. Részletesebb információk Toulouse-ról és a BlaBlaCarról itt.

  • Robert Brady szerdán a 85. percben rúgta tovább Írországot a nyolcaddöntőbe. A lelátó természetesen felrobbant, volt öröm, sírás, csók

  • magyar csapat | cikkünk a témában: Koroknai Gergely

    Ott volt a lyoni meccsen, vagy ismerőse szurkolt a lelátón? Bárkit megtalálhat a magyar szektorban

    Óriásfelbontású képen keresgetheti mindenki magát, vagy ismerősét.

  • A spanyolokat verő Horvátországot tették az élre, mögöttük Németország, majd Olaszország a három dobogós a Guardian erőrangsorában, melyben a magyar válogatottat a 10. után a 9. helyre tették (már az előző csoportkör után is itt álltunk náluk).

    Ezzel viszont még nem előztük meg a nyolcaddöntős ellenfelünket, a belgákat, akik a hetedikek.

    Az angol lap a 37 éves játékmesterünket, Gera Zoltánt emelte ki, aki csodálatosan szervezte a csapatot. A portugálok ellen bekapott három gól viszont intő jel lehet a főleg védekezésre építő csapat számára szerintük.

  • Apja és fia is csapatot váltott ugyanazon a napon. A korábbi, 81-szeres horvát válogatott futballista, Nico Kranjcar a New York Cosmostól a skót élvonalba négy év után visszakerült Rangers FC-hez írt alá. Az egykor szövetségi kapitány édesapja, Zlatko Kranjcar pedig a Dinamo Zágráb edzője lett. Ő Dohából tért haza.

  • Csak a magyar és az olasz válogatott játszatta a három csoportmeccsen mind a 20 mezőnyjátékosát a 24 fős mezőnyből, az ebből adódó pihentetés pedig mindkét csapatnak nagy pluszt jelenthet majd a nyolcaddöntőben.

    A legjobb 16 között a címvédő spanyolokkal találkozó olaszok a harmadik csoportmeccsre 9 helyen cseréltek a kezdőn, nálunk négy sárga lapos (Kleinheisler, Kádár, Németh, Nagy) pihentek alapból.