Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Nagy elismerés Storcknak a legnagyobb francia sportújságtól

2016.06.24. 10:11 Módosítva: 2016-06-24 16:51:43

A magyar futballválogatott minden várakozást felülmúlva, az F csoport élén végzett 5 ponttal az Európa-bajnokság csoportkörében. A sikerben elévülhetetlen érdemeket szerzett Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki Dárdai Pál után átvette a csapatot, és kijuttatta az Eb-re.

Ezt ismerte el a francia sportnapilap, L'Equipe is, amely nem csak a futballisták, de az edzők teljesítményét is pontozta. Ezek szerint a horvátok kapitánya, Ante Cacic lett az első szakasz legjobbja 6,67 ponttal, de mögötte Storck neve szerepel, aki a szlovák Ján Kozákkal együtt 6,33 pontot kapott. Horvátország is csoportelső lett, megverte Spanyolországot.

Óriási elismerés ez a legnagyobb francia sportújságtól, hiszen a vert mezőnyben van Joachim Löw, Vicente del Bosque, Didier Deschamp vagy Roy Hodgson is.

Az, hogy Storck, vagy a belga Marc Wilmots a jobb stratéga, vasárnap este kilenckor kiderül. Ekkor játssza nyolcaddöntőjét a magyar csapat és a belga válogatott. Egy biztos, a magyar kapitány jelenleg 0,66 ponttal előzi kollégáját.

A kapitányok rangsora

1. Ante Cacic (Horvátország) 6.67

2. Bernd Storck (Magyarország), Ján Kozák (Szlovákia) 6.33

4. Chris Coleman (Wales), Joachim Löw (Németország) Gianni De Biasi (Albánia), Martin O'Neill (Észak-Írország), Adam Nawałka (Lengyelország),

5. Didier Deschamps (Franciaország), Fatih Terim (Törökország), Vicente Del Bosque (Spanyolország), Andrea Iordanescu (Románia), Martin Wilmots (Belgium), Lars Lägerback (Izland), Roy Hodgson (Anglia), Antonio Conte (Olaszország)

17. Martin O'Neill (Írország), Pavel Vrba (Csehország) 5,33

19. Fernando Santos (Portugália) 5