Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Wilmots: majdnem magyar szövetségi kapitány lettem

2016.06.24. 20:49

Marc Wilmots, a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy televíziós műsorban felelevenítette, hogy korábban majdnem ő lett a magyar szövetségi kapitány. - írja az MTI az RTBF televízióban tett nyilatkozata alapján. 

Hét-nyolc vagy kilenc-tíz éve majdnem én lettem a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Az akkori elnök keresett meg engem. Követtem a magyar csapat szereplését, és az akkori fiatalokat, például Némethet. Jól játszott a csapat, volt egy jó generáció.

Azaz valószínűleg Erwin Koemannal egyidőben, vagy az ő távozása után fontolgathatta az MLSZ a kinevezését.

 A vasárnapi találkozóról Wilmots azt mondta, nehéznek ígérkezik.

Nem lep meg, hogy a magyar csapat ott van a nyolcaddöntőben. Jól egészítik ki egymást a fiatal és az idősebb játékosok. Megvannak az eszközeik ahhoz, hogy kontratámadásokat vezessenek.

Az edző azt is fontosnak tartja, hogy játékosai tartalékoljanak a hosszabbításra, mert 

a mérkőzés kilencven percnél tovább tarthat.

Ahogy arról írtunk is, Wilmots reagált Radja Nainggolan videós lebukással kipattant cigiügyére is, méghozzá a modern fociedzőkre nem jellemző lazasággal:

Jól ismerem Radját, szüksége van a dohányzásra. Nem tudom, mennyit szív, de mindig úgy intézem, hogy erkélyes szobát kapjon. Úgy vélem, ha megakadályozom abban, hogy cigarettázzon, szétszedi a szobát. (...) Nem vagyok az apja, nem tiltom meg neki 28 éves korában. Ha egy játékos meg akar inni egy pohár bort, megteheti, ha el akar szívni egy cigarettát, azt is.

Nainggolan, aki a belgák győzelmet érő gólját szerezte a svédek elleni utolsó csoportmérkőzésen, várhatóan kezdeni fog a magyarok ellen vasárnap Toulouse-ban.