Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kozák Danuta aranyérmes az Európa-bajnokságon

2016.06.26. 10:17

A kajakos Kozák Danuta aranyérmet szerzett 500 méter egyesben a moszkvai kajak-kenu Európa-bajnokság vasárnapi versenynapján. De nem ez volt az egyetlen magyar aranyérem: Szabó Gabriella, Kozák Danuta párosa is első lett 500 méteren.  

Különösen érdekes volt az egyes döntője, ugyani nem hangzott el a rajtvezényszó, ez pedig kaotikus starthoz vezetett.

"Az utolsó dolog, ami elhangzott, hogy egy perc múlva rajt, álljunk be a rajtgépbe. Majd egyszer csak lement a rajtgép. Szerintem senki sem indult el maximumom, én pedig szinte teljesen kiszedtem az erőmet, hogy ez most mi? Aztán láttam, hogy a szerb lány konkrétan két hajóval előttem van, ekkor gondoltam, itt nincs mese, el kell indulni" - nyilatkozta Kozák.

Nem sokkal később a kajakos Nádas Bence bronzérmet szerzett 500 méter egyesben, írja az MTI. 

A magyar küldöttség jelenleg 11 éremnél - 4 aranynál, 3 ezüstnél és 4 bronznál - jár, ezzel már most túlteljesítette ez előzetesen kitűzött célt, azaz a tíz dobogós hely megszerzését.