Simon, Szimonetta
-1 °C
15 °C

Itália különleges, ez a spanyol korszak vége?

2016.06.27. 21:32

Az olasz válogatott remek játékkal verte 2-0-ra Spanyolországot az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, és a címvédő kiesése után sokan már rögtön arról kezdtek el beszélni, hogy a nagy generációjuknak ez volt az utolsó tornája.

Erről elmondta a véleményét a szövetségi kapitány Vicente Del Bosque is. "Nem hiszem, hogy ez lenne egy korszak vége, mert még számtalan jó játékosunk van, az utánpótlásrendszer is erős, ahogy a klubcsapataink is" - mondta az edző. Arról most nem akart beszélni, hogy folytatja-e a válogatottnál, viszont elismerte, hogy az olaszok ezúttal sokkal jobbak voltak náluk.

Az olasz kapitány, Antonio Conte alig győzte dicsérni a csapatát. "Tudtam, hogy a srácokban van valami különleges, ezt már korábban is elmondtam. Most pihennünk kell, mert hamarosan egy újabb kemény meccs vár ránk, a németekkel játszunk, de a mostani meccs azért is volt fontos, mert végre bizonyítottuk, hogy az olasz válogatott nem csak a Catenaccióról szól". 

Graziano Pellé szerezte a második olasz gólt a hajrában, igaz, korábban is betalálhatott volna. "Jó érzés a hajrában gólt rúgni, de az első félidőben is volt lehetőségem, csak De Gea fantasztikusat védett. Korábban a Premier League-ben is elvett tőlem egy gólt egy nagy védéssel, meccs közben mondtam is neki, nevettünk rajta". 

Az Olaszország-Németország Eb-negyeddöntőt szombat este rendezik, 9-től.