16:00, November 30.
Ausztrália 0
Dánia 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
16:00, November 30.
Tunézia 0
Franciaország 0
Education City Stadion D csoport
20:00, November 30.
Lengyelország 0
Argentína 0
974 Stadion C csoport
20:00, November 30.
Szaúd-Arábia 0
Mexikó 0

Az Eb a legjobb példa, miért kell kibővíteni a vb-t is

2016.07.03. 12:27

Az Európa-bajnokság a legjobb bizonyíték arra, hogy miért érdemes kibővíteni a világbajnokság mezőnyét negyven csapatra - ezzel a felütéssel porolta le egyik legnagyobb kampányígéretét a FIFA nemrég megválasztott elnöke, Gianni Infantino. 

"Szinte az összes meccs kiélezett volt, a csoportkör a végéig izgalmas volt, és nagyon kiegyensúlyozott volt a mezőny" - nyilatkozta a német Bildnek.

De mi kell ahhoz, hogy tényleg negyven csapat jusson ki a világbajnokságra? Infantinóék először beszélni akarnak a játékosokkal, a klubokkal és a nemzeti szövetségekkel, hogy ők is támogatják-e a bővítést,  ezután készíthetik elő a terepet.

A 2018-as világbajnokságot még harminckét csapattal rendezik meg, az európai selejtezőkből a csoportelsők automatikusan kijutnak, a második helyezetteknek viszont már pótselejtezniük kell, kivéve a legrosszabb mérlegűt, mert az kiesik a versenyből. 

Ha bővítik is a mezőnyt, nem túl valószínű, hogy sok pluszhelyet kapna Európa, azaz egyáltalán nem biztos, hogy például a magyar válogatottnak könnyebb lenne kijutnia.   • Tippek
  • Bankszámla