Friderika
3 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Schweinsteiger elmondta, miért nem saját tábora előtt rúgatta a büntetőket

2016.07.03. 16:52

Lényegében mindenkit meglepett Bastian Schweinsteiger az olaszok elleni negyeddöntő hosszabbítása után, amikor a büntetőpárbaj előtt megnyerte ugyan az érmefeldobást, de úgy döntött, hogy nem a német, hanem az olasz szurkolók előtt szeretné rúgni a tizenegyeseket. Választásával még a mérkőzést vezető Kassai Viktort is meghökkentette, de ha így döntött a veterán német, nem volt mit tenni.

Schweinsteiger a mérkőzés után aztán elárulta, miért választott ilyen furcsán: mielőtt döntött volna, átgondolt pár korábbi büntetőpárbajt.

2012-ben a Chelsea elleni BL-döntőt hazai pályán, a saját szurkolóik előtt rúgott tizenegyesekkel vesztette el a Bayernnel, míg előtte Madridban pont a spanyol tábor előtt rúgva jutottak tovább az elődöntőben. De az Eb-n is azt látta, hogy a svájci-lengyelen utóbbi a svájciak előtt ment tovább, ezért gondolta, hogy inkább az olaszok elé viszi a büntetőpárbajt, árulta el a német Bildnek.

A továbbjutás azért nem volt annyira sima, az első öt körből hármat is elrontottak a csapatok, de végül csak megszerezték a németek az első tétmeccses győzelmüket az olaszok ellen.