Zsófia
16 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Juhász Roland lemondta a válogatottságot

2016.07.05. 18:00 Módosítva: 2016.07.05. 18:07

"Rengeteg megható gesztus és kedves szó fogadott itthon, nem tagadom, boldoggá tett, hogy ekkora szeretettel díjazták az Eb-szereplést a magyar emberek. Volt kis idő, hogy átgondoljam a jövőmet, leülepedett bennem az a sok pozitív visszajelzés, amit kaptam. Kikértem a családom és a barátaim véleményét, és arra jutottam: le kell zárom egy fontos fejezetét az életemnek" - kezdte Juhász Roland közleményét.

A középhátvéd találkozót kért Bernd Storck kapitánytól, és tájékoztatta a jövőjével kapcsolatos elképzeléséről.

"Eljön a pillanat, amikor az ember kénytelen ésszerű döntést hozni, az addigi karrierjét teszi kockára, ha nem képes reálisan értékelni a helyzetét. Elmondtam a szövetségi kapitánynak, hogy a belgák elleni Eb-meccsen szerepeltem utoljára a magyar válogatottban. Storck úr is logikusnak tartotta a lépésem, elfogadta a döntést és a támogatásáról biztosított."

Kifejtette, lehetetlen néhány mondatban összefoglalni a 12 éves válogatott pályafutását, 94 meccset játszott, és ugyanúgy részese volt a magyar foci talán legsúlyosabb válságának, mint annak az elmúlt hónapnak, amely remélhetőleg új lendületet ad a sportágnak. Bízik benne, hogy a hazai labdarúgás tovább fejlődik, és visszakerül majd az európai élmezőnybe.

"Szerencsésnek érzem magam, mert igaz barátokat szereztem a válogatottban, példaképekkel játszhattam együtt, mi több, voltak meccsek, amikor a legjobb barátaimmal, Torghelle Sanyival, Czvitkovics Petivel, Huszti Szabival, Fülöp Marcival, Németh Krisztiánnal és Feczesin Robival a pályán küzdhettem címeres mezben. Felejthetetlen emlékekkel gazdagodtam, most is borsódzik a hátam, amikor az első válogatott találkozómra gondolok, vagy a világbajnok olaszok elleni győzelmünkre – a franciaországi Eb-ről nem is beszélve. Rengeteg embernek mondhatnék köszönetet, de én most a szurkolókat emelem ki, nekik hála, a karrierem legcsodálatosabb élménye koronázta meg a válogatottban töltött éveimet. Mostantól a klubomra koncentrálok, a Vidivel szeretnék maradandót alkotni a magyar és a nemzetközi porondon, de természetesen a válogatott a jövőben is ugyanolyan fontos lesz számomra, mint volt az elmúlt 12 évben. Szurkolok a fiúknak, hiszem, hogy a vb-selejtezőkön megint büszkék lehetünk a csapatra" - zárta mondandóját.

A válogatottsági rangsor:

  • Király Gábor - 107
  • Bozsik József - 101
  • Juhász Roland - 94
  • Gera Zoltán - 93
  • Fazekas László - 92
  • Grosics Gyula - 86
  • Puskás Ferenc - 85
  • Dzsudzsák Balázs és Garaba Imre - 82

Juhász 2004-ben mutatkozott be a magyar válogatottban, Lothar Matthäus tette be először. A japánok ellen 3-2-re győztes meccsen gólt is lőtt. 

2007-ben a világbajnok olaszok elleni 3-1-re megnyert meccsen ugyancsak gólszerző volt.

2012. szeptemberben volt utoljára eredményes, Andorrában, az volt a hatodik találata válogatott mezben.

A belgák elleni Eb-nyolcaddöntőben közel járt a gólhoz, éles szögből a hosszú sarok mellé bombázott.

A Videoton csütörtökön már az Európa Ligában érdekelt, a moldáv Zaria Baltihoz utaznak, miután 3-0-ra nyertek hazai pályán. A következő ellenfél a szerb Csukaricski vagy a kazah Ordabasi párharc győztese.