Jenő
-3 °C
6 °C

C. Ronaldo a bíró fejét is megrázta

2016.07.11. 18:45

Mark Clattenburg vezette az Eb-döntőt, nem mondhatni, hogy hibátlanul, sőt, inkább meglehetősen gyengén. A franciák a 60. percig többször keményen szabálytalankodtak, de egyetlen lapot sem osztott ki nekik.

A legnagyobb hibája viszont a hosszabbításban jött, ráadásul befolyásolta a meccs egyetlen gólját is. A portugáloknak ítélt szabadrúgást, mert hogy Koscielny kezezett, csakhogy az ismétlés megmutatta, a portugál Éder ért a labdához kézzel, aki a szabadot kapta. Guerreiro a lécet találta el a szabadrúgásból, a labda viszont a francia térfélen maradt, és úgy egy perc múlva jött a győztes Eder-találat.

C. Ronaldo és Clattenburg 2005-ben
C. Ronaldo és Clattenburg 2005-ben

Cristiano Ronaldo az egész meccset csak kívülről nézhette, a 8. percben megsérült, a 25.-ben lecserélték. A hosszabbítástól kezdve a partvonalról igyekezett segíteni Fernando Santos edzőnek szövetségi kapitánykodni, majd a győzelem után Clattenburgot is köszöntötte.

Amikor a bírók mentek fel a díszpáholyba átvenni az emlékplakettjüket, C. Ronaldo kilépett a játékosok sorfalából, két kézzel megfogta Clattenburg fejét, és megrázta kicsit. Nagyjából mintha a csapattársa lenne.

Nagyon rég óta ismerik egymást, az angol játékvezető 2004 óta fúj a Premier League-ben, ahol a portugál 2003 és 2009 között futballozott. Az utóbbi években is folyamatosan találkoztak, legutóbb másfél hónapja a BL-döntőben. Azt szintén Clattenburg vezette, és szintén Ronaldóék nyertek, a Real Madrid tizenegyesekkel húzta be. Vagyis úgy tűnik, a Clattenburg-Ronaldo egy nyerő páros.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?