Jenő
-3 °C
6 °C

Király belgák elleni bravúrja az Eb legjobbjai között

2016.07.14. 08:46

Miután Gera Zoltán megnyerte a legjobb Eb-gólja címet az internetes szavazáson, a magyar válogatott kapus, Király Gábor védése is bekerült a legjobbak közé az UEFA hivatalos Eb-válogatásában. Arról a bravúrjáról van szó, amit a belgák elleni nyolcaddöntőben mutatott be.

Az első félidőben De Bruyne lőhetett szabadrúgást a magyar tizenhatos elől, és a sorfal fölött elrúgott labda be is fért volna a léc alá, ha Király ujjheggyel nem tolja lécre. 

 

A magyar kapus a védés után az ujját fájlalta, később kiderült, hogy ízületi ficama volt, de visszatette a helyére, és végigjátszotta a mérkőzést. Van egy másik magyar vonatkozású védés is a válogatásban: ezt az osztrák Robert Almer mutatta be még az első csopormérkőzésen, amikor Németh Krisztián lövését tolta szögletre. A meccset 2-0-ra nyerte a magyar válogatott. 

Az UEFA teljes válogatását itt lehet megnézni. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?