Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Európa-bajnokság 2016

4
Kádár Tamás Magyarország Magyarország

26 éves kora ellenére elég sok csapatnál megfordult, a magyar bajnokságon kívül játszott már Angliában és Hollandiában is, most pedig a lengyel légiót erősíti. Eredetileg középső hátvéd volt, de mind a Lech Poznańban, mind a válogatottban többet játszik a bal szélen, amit mostanra meg is szokott.

A selejtezők végén, Feröer ellen Böde Dánielnek adott a szélről gólpasszt, a Norvégia elleni pótselejtező-visszavágón pedig az ő 70 méteres indításából szerzett vezetést Priskin Tamás.

Ezt kell róla tudni

A Lech Poznańnál tiltja a szerződése, hogy motorozzon, ezért új hobbit talált magának: egy év alatt több, mint 30 tetoválás került a testére, a bal karján már nincs is hely, ahova új díszítés kerülhetne.

Helye a csapatban

Amíg Leandro de Almeida tagja volt a válogatottnak, leginkább belső védőként játszott, a görögök elleni selejtező óta viszont végleg kitolta a bal oldalra Bernd Storck, de Dárdai Pál idején is játszott mindkét pozícióban. Az Eb-n lényegében biztos, hogy övé lesz a védelem bal oldala, Guzmics mellett a hátvédsor biztos pontja, de ahhoz, hogy eleget előre tudjon húzódni, olyan szélsőnek kell előtte játszani, aki a védekezésbe is besegít. Ezt láttuk Elefántcsontpart ellen is, amikor Dzsudzsák Balázs és Lovrencsics Gergő oldalt cseréltek, utóbbi ugyanis többet mozgott hátra besegíteni.

Eddigi klubjai

  • 2006-2008 Zalaegerszegi TE
  • 2008-2012 Newcastle
  • 2011 Huddersfield (kölcsön)
  • 2012-2013 Roda JC
  • 2013 Diósgyőri VTK (kölcsön)
  • 2013-2015 Diósgyőri VTK
  • 2015- Lech Poznań