Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Ancelotti: Csak megköszönhetjük Kínának, hogy elviszik a serclit

2017.01.11. 14:09

Kemény véleményt fogalmazott meg Carlo Ancelotti, a Bayern München vezetőedzője, de nehéz vele vitatkozni, az olasz szerint ugyanis nem hogy nem okoz kárt a kínai futball pénzzel hajtott előretörése, de még erősebbé is teszi az európai futballt, hiszen azokat a játékosokat tudják csak megszerezni, akiket nem az elismerés, hanem a pénz motivál.

„A játékosok nem csak a pénzért játszanak, hanem azért, hogy a legmagasabbra jussanak és a lehető legjobb meccseken játsszanak. Ezért gondolom, hogy az európai klubok biztonságban vannak” – mondta az olasz edző egy konferencián arra reagálva, hogy egyre több nagy név igazol Kínába.

Carlos Tévezből például a világ legjobban fizetett játékosát csinálták Kínában, de oda igazolt a Chelsea-ből Oscar és John Obi Mikel is. A pénz viszont nem változtat azon, hogy a legerősebb sorozatok Európában maradnak.

Ancelotti véleményét osztja a belga AA Gent vezetőedzője, Hein Vanhaezebrouck, aki a szintén Kínába igazoló Axel Witselt osztotta ki a döntése miatt. Vanhaezebrouck meglátása szerint a kínai bajnokság a belga harmadosztály szintjén van, ezért szakmailag érthetetlen, ha valaki oda igazol, csapatonként egy-két játékos ugyanis ezen nem tud változtatni.