Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

50 évesen is profi lesz az első japán futball-legenda

2017.01.12. 08:26

Egészen biztosan ötvenéves korában is futballozni fog a japánok legendás futballistája, Miura Kazujosi, mert egy évvel meghosszabbította a másodosztályú Jokohama FC-vel a szerződését, és bő egy hónap múlva, február 26-án tölti be az 50-et.

Kazu, a japán futball első igazi szupersztárja kalandos utat járt be. A brazil futball nagy szerelmeseként 15 évesen utazott el Brazíliába, hogy profi legyen. Sikerült, a Santos lett az első felnőtt klubja. 23 évesen tért haza, csatlakozott a J-League-ben szereplő Jomiuri Verdyhez. Később Európában a Genoa és a Dinamo Zagreb játékosa volt. 

Az 1998-as világbajnokságon is szerepelt, a válogatottban 89 meccsen 55 gólt szerzett. Első japánként jelölték az év ázsiai játékosának.

Már 38 évesen is minden idők legidősebb első osztályú japán futballistája volt, amikor 2005-ben csatlakozott a Jokohamához, amelyhez azóta is hű maradt. 49 évesen sem alibizett, a legutóbbi idényben 20 meccsen lépett pályára, két gólt szerzett.  

A profi karrierje 32. idényére készülő Kazu így foglalta össze:

Remélem, hogy minden erőmmel segíteni tudom a klubomat és a csapattársakat, és sok örömöt szerzek a szurkolóknak is, akiktől mindig is rengeteg támogatás kaptam.