Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Dárdaival szerződést hosszabbítana a Hertha

2017.01.12. 09:09

A Mallorcán edzőtáborozó Hertha BSC szerdán 1-1-et játszott felkészülési mérkőzésen egy helyi csapattal (RCD Mallorca), az edzéseken Dárdai az állóképesség javítására és a támadójáték fokozására helyezi a hangsúlyt, írja a Nemzeti Sport. A lap szerint Michael Preetz, a Hertha sportigazgatója a helyszínen sajtótájékoztatón jelentette be, hogy vele folytatnák a következő szezonban is. „Reméljük, hogy Pál addig marad az edzőnk, ameddig csak lehet” - mondta az Nso.hu szerint. Dárdai szerződése a nyáron jár le.

Ha esetleg a csapat szereplése miatt majd új edzőre lenne szükség, Preetz szerint Dárdai akkor is maradhat a klubnál, ugyanakkor kilátásba helyezte, hogy egyszer akár még visszatérhet a magyar válogatotthoz, vagy a Hertha utánpótlásához is.

„Dárdai berlini megbízatása az első csapatnál mindig egy szezonra szól, viszont utánpótlásedzőként határozatlan idejű szerződéssel bír" - írja az Nso.

Dárdaival egyidőben jár le a Herthánál a szerződése a kapusedző Petry Zsoltnak és Rainer Widmayernek, aki a másodedző, velük is tárgyal a klub a folytatásról. A lap a német sajtó találgatásaira utalva azt írja, hogy valószínűleg maradnak, mert a Hertha mostani helyezése (3. a Bundesligában) és aformája miatt együtt akarják tartani a stábot.