11:00, November 28.
Kamerun 3
Szerbia 3
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28.
Koreai Köztársaság 2
Ghána 3
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28. ÉLŐ
Brazília 1
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28.
Portugália 0
Uruguay 0

Százfős delegáció viszi a válogatott pénzét az Afrika-kupára

2017.01.14. 19:28

A Gabon-Bissau-Guinea-meccsel elkezdődött az idei Afrika-kupa, ahol a házigazda gaboniak legnagyobb sztárja, a Dortmundban futballozó Pierre-Emerick Aubameyang lőtte az első gólt. Nagyon sokáig úgy nézett ki, hogy ez elég is lesz a győzelemhez, de a nyitómeccs 91. percében Juary Soares befejelte az egyenlítő gólt, így 1-1 lett a végeredmény.

A Kongói Demokratikus Köztársaság válogatottjánál viszont már az első meccs előtt balhé van, természetesen az elmaradt bónuszok miatt. A játékosok szerint a szövetség két évvel ezelőtti bónusszal lóg nekik, emiatt bojkottálták a válogatott szombati edzését. 

"Évek óta ez megy. Mindig becsületesen felkészülünk, a bónuszokkal azonban mindig baj van" - nyilatkozta a BBC-nek a Norwichban futballozó Youssouf Mulumbu. 

Az ügyben azóta már lépett a kongói sportminiszter, Willy Bakonga,

aki egy százfős delegációt vezényelt Gabonba, hogy megoldódjon a probléma.

"Amint megérkezünk, beszélni fogunk velük, és megoldjuk a problémát, mert a bónuszok már megérkeztek, oda fogjuk adni nekik" - mondta. 

Az afrikai futballban gyakoriak a hasonló balhék, a 2014-es világbajnokság alatt például a ghánai válogatottnál volt óriási feszültség az elmaradt pénzek miatt, még a stáb egyik tagjával is összeverekedtek a futballisták.   • Hírek
  • Bankszámla