Erzsébet
1 °C
4 °C

Amíg Kubatov a Fradi elnöke, marad a szkenner

2017.02.01. 09:30 Módosítva: 2017-02-01 14:58:19

A Ferencváros elnöke ragaszkodik a beléptetésnél használt vénaszkennerhez, és nem szeretné kisajátítani a Fradivárost.

"Az ultrák nincsenek kitiltva a stadionból, hanem elhatározták, hogy nem jönnek be. Ők is a Ferencváros családjának tagjai, de ehhez az is hozzátartozik, hogy annak ellenére sem lettek kevesebben a meccseken, hogy a távolmaradást választják. A megüresedett helyeket betöltik új szurkolók, akik értékelni tudják, hogy kulturált keretek között biztathatják a csapatot" - idézte Kubatov Gábort az MTI.

Aminek az első mondata arany, viszont a másodiknak az a része, hogy ne lennének kevesebben a meccseken, egyszerűen nem igaz. Az elmúlt négy szezonban – a mostanit is beleértve – minden egyes évben csökkent a Ferencváros nézőszáma. Négy éve átlagban 9 014 néző volt kint az Üllői úton meccsenként, idén ez a szám 6 445. Hogy aztán a szkenner miatt vagy sem, ki tudja.

A szkennerrel amúgy nem lenne semmi baj, csak egy kicsit hülyén veszi ki magát, hogy a Fradi ultrái pont a stadionban nem politizálhatnak, miközben a Fradi Security a választási irodánál meg például igen.

Az FTC elnöke emellett a "Fradiváros" projektről is beszélt, ami a Ferencváros gigantikus beruházása – az állam pénzén – a Népligetben. Ha megvalósulnak a fejlesztések, a Fradi népligeti bázisából egy ultramodern sportváros lesz.

"Olyan sportközpontot képzelünk el, amely nemcsak Magyarországon, de Európában is a legmagasabb színvonalat képviseli. Egyébként az már önmagában ritkaságszámba megy, hogy ugyanannak az egyesületnek szinte valamennyi szakosztálya egy helyen tölti a mindennapjait" - mondta a tervekről Kubatov.

A Fradivárosban többek között lesz jégkorongpálya, uszoda, és egy kézilabda csarnok is, és a tervezés során a fenntarthatóságra is komoly figyelmet fordítanak majd.

A legérdekesebb dolog azonban az volt, amit a Fradivárosról megtudhattunk, hogy a jövőben nem hívják majd Fradivárosnak. Rájöttek ugyanis, hogy a Fradiváros elnevezés azt az érzést kelti az emberekben, hogy a Fradiváros csak a Fradié.

"Mostantól a külső kommunikációban a népligeti sportfejlesztést szeretnénk használni, mert semmit sem akarunk kisajátítani magunknak" – ismertette a kisebbfajta bejelentést az elnök, a Fradivárosról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?