Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Kelj fel, fiam, ne röhögtess!

2017.02.01. 18:31

Lovas kolléga egy remek kis giffel adta át a műszakot, elküldte nekünk a tegnap esti Sunderland-Tottenham valószínűleg legérdekesebb, de biztosan leglátványosabb jelenetét, amikor a londoniaktól Mousa Dembelét agyonrúgja a pár éve még az angol futball megmentőjének hitt Jack Rodwell.

Nincs itt semmi megjátszás, a hazaiak középpályása azért ment oda, hogy takarítson, és csírájában fojtsa el a támadást. Végülis érthető, a Tottenham második, a Sunderland utolsó előtti, így mi más is lehetett volna a célja?

Kérdés itt inkább abban merül fel, hogy Rodwell hogy a fenébe nem takarodott le azonnal a pályáról? Ugyanis Lee Mason bíró ezt a hátulról, emberre irányuló, sérülésveszélyes belépőt csak sárgalapos faultnak minősítette. Így a mészáros lejátszhatta a maradék 60 percet is. Tizenegyen meg is lett egy pont az esélyessel szemben, 0-0.

Érthetetlen, hogy a Premier League-ben - amit folyamatosan a világ legjobb futballbajnokságának mondanak - hogyan fordulhat elő ilyen szintű engedékenység még 2017-ben is. Mostanában napi szinten írunk a bírók, különösen az angol bírók hülyeségeiről és alkalmatlanságáról, ezesetben utóbbi megállapítás hatványozottan igaz: Lee Mason három méterről, premier plánban figyelhette Rodwellt és Dembelét, de nem mínősítette piroslapos faultnak, amit látott.

Lehet, hogy a PL tényleg a legszínvonalasabb, de

játékvezetésben a legelmaradottabb,

ósdi, őskori felfogású hentesgyerekfutballá képes silányítani a legjobb meccset is.

A brit bíróknál mintha 1986 környékén megállt volna az idő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?