Erzsébet
1 °C
4 °C

Tíz napja jött, a szurkolók máris kiutálták

2017.02.01. 13:14

Az ukrán válogatott futballista, Roman Zozulja január 21-én érkezett a Betis csapatától a Rayo Vallecanohoz kölcsönbe, de máris meggyűlt a baja a helyi fanatikusokkal.

Az ultrák egy csoportja az egyik edzésre egy nagy transzparenst csempészett be a következő felirattal: "A Vallekasban nincs helye a náciknak. Presa (a csapat elnöke), Te is takarodj!"

Fotó: Twitter
Fotó: Twitter

Ehhez még azt is hozzá kell tenni, hogy a Vallecanónak hagyományosan baloldali a szurkolótábora. Zozulja hiába próbálta magát tisztázni, hiszen még levelet is írt a szurkolóknak, amelyben tagadja szélsőjobboldali nézeteit.  Végül mindenki jobbnak látta, ha az ukrán nem marad a Vallecanónál, szerződését szerda délután közös megegyezéssel fel is bontották.

A 25-szörös ukrán válogatott futballistáról, aki korábban a Dinamo Kijev és a Dnyipro futballistája is volt, olyan képek jelentek meg, amelyeken katonai egyenruhában, sőt fegyverrel a kezében pózolt. 

Rendszeresen látogatta az ukrán hadsereg egységeit. Sőt, amikor egy ukrán bajnokit a neonáci ultrák miatt fújtak le, Zozulja a játékvezetőre és az ellenfél játékosaira támadt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?