Aliz
6 °C
14 °C

Újabb rémisztő szabályötlet a futballban

2017.02.01. 15:09

Az időbüntetés bevezetését is napirendre tűzte a futball szabályalkotó testülete, az IFAB (International Football Association Board) - írja az MTI.

A szervezet március 3-án tartja következő ülését Londonban, és azt is vizsgálni fogja, hogy sárga lapok után le lehetne-e átmenetileg küldeni a szabálytalankodót a pályáról.

Az újítást egyelőre csak a korosztályos bajnokságokban tesztelnék, a felnőtt vagy profi szinten való alkalmazásról egyelőre nincs szó. Az ötletet legutóbb Marco van Basten, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség technikai igazgatója vetette fel januárban.

A Wembley Stadionban rendezendő IFAB-tanácskozáson a tagok a videóbírós teszteredményeket is áttekintik, illetve hosszabbításos meccseken a negyedik cserelehetőség végleges is szóba fog kerülni. Ezt a videóbíróval együtt kipróbálták decemberben a Klub-vb-n, ahol a realos Alvaro Morata lett a játék első negyedik cseréje.

Az 1886-ban alapított, nyolctagú IFAB tagságának felét - 1913 óta - a FIFA adja, a másik négy szakértő pedig Angliát, Skóciát, Észak-Írországot és Walest képviseli. A szabályok megváltoztatásához a voksok 75 százaléka szükséges.